Tuesday, May 18, 2010

jadi seperti MAMA ku..

lame tak update blOgg...huh.
FACEBOOK menyebabkan ite leka n lalai dgn BLOGGER.lalalalalala... :P
tak tau kenapa kali ni mao cite psl my mama.  Mungkin agk lewat dari HARI IBU, tapi tak apelah still nak cite psl mama. My mother's name is Rosilah Muslim.  But in mama's workplace, they loves to col her Rose...haha glemer tak glemer.. :D
tak tahu kenapa sejak akhir2 ni, i starting thinking about my future after diploma. n at the same time ite terpandang mama.  seriously, she haf been my great idol in my life. She's perfect...!
ite suka mama sebab....

1) pandai masak. sgt2 pandai masak oke. mama selalu di beri kepercayaan oleh kengkawan mama, sedare-mare utk memasak time perjumpaan scra lgsung.  Baru2 ni, my mama di beri kepercayaan skali lg oleh Pak Uda n Mak Uda utk masak lauk pengantin...nyummi!!!

2) she's d'best worker in her place. yes admit it!!!! Selama 30 taon kerja, mama sgt berpengalaman. Bermula kerani then jd Secretary/PA for timb pengarah uitm..skg jz waiting 4jawatan peg eksekutif.  mama byk kali terima anugerah pekerja terbaik.  ingat lg smpi de some1 yg sanggop fitnah mama dkt datuk pengarah. n on dat time, mama hampir2 nak berhenti kerja. tu lah 1st time ite tgk mama menangis sebab kerja coz b4 dis she was really enjoyed wif her workplace. But, Allah tu Maha Agung lg berkuasa, last2 orang tu yg kena buang kerja.

3) Mama salu pentingkan sihat dr cantik. mama pena ckp, 'Biarlah kecantikan tu terserlah dari kesihatan dalaman bukan solekan luaran..'.. Mama n babah sgt pentingkan kesihatan. Kalo babah lebih mementingkan pengambilan pelbagai pil multivitamin n cecair spirulina, mama lebih senang dgn ulam-ulaman n kdg2 jamu.  tp babah ajr makan minyak ikan kod n vitamin c je dr kecik smpi skg. kalo mama, segala ulam die soh kitorg makan..nak tak nak kena makan, sbb selalu blk kg nenek msti nk tgk ktorg da pndi mkn ulam..haha. 

sebenarnye byk lg nk cite tp da terlebih taip ni, as a conclusion..SAYANGIlah mama/ummi/emak/mummy/ibu anda....hehehe..





Lots of Love,
Syaza Ibrahim

No comments:

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com