Wednesday, June 16, 2010

Tag from SyuQimori n Eira

Huhhh...berderett2 wat new entry..ta pena2 wat 3entry skalik guss...if just now entry pasal award jek, n0w pasal tag lakkk... 1st time nieyh dpt tag. Thanx to SyuQ n eira coz mengetagged sayaa...hoho...

Demikian adalah soklan2 yg diberikan :-

1.adakah anda rasa anda hot?
- Tak, ite tak HOT tp COOL..huhu..mcm tagline X-FM, "Kami tak HOT, Kami COOL"..lalalala :P

2. upload wallpaper yang anda guna sekarang.
-huhu..oraittt...


3. Cite pasal wallpaper tersebut..
- Wallpaper ni or picture ni,ite snap sendirik time g Indonesia. Nama tempat ni Danau Maninjau,sape yg penah g Padang Indonesia, dorang tao la kot. Tempat ni seriously mmg cantik,terpaku ite 1st time dtg ctoe. Even ite g 2taon yg lepas,but ite still wat wallpaper. Tatao la skg Danau Maninjau ni cmne skg,coz ite dpt tao time Padang kena gempa bumi dlu, Danau Maninjau pun terok kena gempa. Tapi yg penting time ite bkak je laptop ni n terpampang wallpaper ni, tibe2 mata ni sejuk je tgk..n mulalah terimabau2 kenangan kat dlm wallpaper ni...sobss,sobss.. ;(

4. Bila kali terakhir makan piza?
- sebulan yg lalu..time tu nga mndi,kua2 je tgk de Pizza Hut ats meja,rupanya mama call..ingat 1-300-88-2525...hahahhahahaha

5. Lagu paling latest anda dgr?
- Lagu Shizuka-Redline95...kt laptop ni,hoho

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ni?
- Tgk blog follower yg baru memolloww nk gtao dorang soh amek awardd, sambey tgk sinetron Cahaya kt Prima.ish mcm2 lg r..smpi sakett bahu ni..

7. selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?
- selain Syaza de gak org panggey ite Pikah, Jaja. family n org2 tdekat panggey Along, yg penting atok ite panggey ite Kaza..hahaha..ape2 jela, janji sewaktu dengan nama ite.

8. Tag lg LAPAN orang.
- Adoyaiii..tag lg..huhu...oke..ite tag blogger yg baru menjinak2 kan diri masok CBOX or SHOUTMIXBOX ite keyhh..huhu

1. qaqa tiqa
2. shilafarhah
3. cikct
4. cma cmot
5. cengkihkali
6. A Sada Ryutaro
7.  lalola
8. Insan Biasa

9. Siapakah orang no 1 pada anda.
-QAQAtiqahh...hahaha...my classmate kt UiTM, dia ni dlm kls nampak pendiam,tp kalo time facebooking, dielah raja yg suke post statuss..huhu. Die pandai, sweet lak toh. :)

10. Katakan sesuatu kpd orang no 5
- hehe, cengkih..blog awak lg comel dr blog ite even blog awk tade KATAK,onggg gedek2..hehehe..

11. orang no 3 ada hubungan dgn sapa?
- ha???hahaha..ite bukan jenis jaga tepi kain org meyhhh???? tp yang pasti die ada hubungan ank branak dgn family dia..huhu

12. bagaimana pula dgn no 4?
- huhu jawapan yg sama spt saya menjawab di soklan no 11...huhu

13. Pesanan kpd orang no 6
- hehe, awakk blogwalking r salu kat blog ite ni keyhh..huhu

14. Kata2 cinta utk orang no 2
- Ela,sepupuku...walaupon ko sepupuku yg nakal,tp aku tetap syg kt ko...blaja rerajinn ye dikk,,,hahah :D

15. org no 7 n 8 mempunyai persamaan?
- YES, mereka mempunyai persamaan..iaitu dua2 mempunyai BLOG.hahaha

16. berikan 5 perkara yang anda tawu tentang orang yang mengetag anda.

- mereka seorang blogger perempuan yg cukup sifatnya dlm erti kata lain cantik. (wah,bodekk)
- mereka seorang blogger perempuan yg dpt award dr ite..(nak jugakkk....ckp)
- mereka seorang blogger perempuan yg ada facebook (haruslahh..majority sume blogger de facebook kott,)
- mereka seorang blogger perempuan yg satu2 nya tagged ite benda yg sama
- mereka seorang blogger perempuan yg berkahwin..........pada satu hari nanti,hahaha (ayat nk suspeennn)

18. Apa perasaan anda semasa buat tag ni
-Sblum tu nk tnye,nape no 16 tewos jd 18 ni??hahaha..oke kmbali jwb soklan td,Mula2 memanglah happy dpt tag,lelame smpi soklan berbelas nyampah lak nk jawabbb..hahaha

19. Adakah anda tao si razman itu sengal
-Razman? pelakon ke? huhu

20. Gay or Lesbian?
- hoho.ku perempuan yg mempunyai pasaan thdp insan yg bernama LELAKI shj.. :))

sO kOrang yg kena tagged tOh buat keyhhhh....
adehh,smpi lenguhhh bahu ni dibuatnyerrr...

Kepenatan,
Syaza Ibrahim

6 comments:

syuQ said...

hoho..u got me syaza!! huhu berderau gak darah bila baca "yang berkahwin" tu..(-__-)" fuh..
*sweat*

SYAZA said...

hahahhaa..
syuq klaka laaa..
newayy mmg penatt gler wat tag ni..huhh..

E!ra said...

ha3..k.syaza..
mmg pnt...
pnt prh otq!!
ngee~ :D..
ow..tdk dsgke adq y 1st or 2nd tag akq..
he3..
same as u..

SYAZA said...

eira,huhu..
u're the 1st yunkkk :)

Farihah Ahmad said...

thanx for the tag! hehe. saya dah buat tag ni (tp tak sama sebijik pulak eh? mesin photostate rudak kot @_@)
bule baca kt entry ni http://cengkihkali.blogspot.com/2010/05/tag-from-fiza-hempok.html

SYAZA said...

hahaha...
no hal...later ite g terjah blog u tgk ur entry k dear

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com