Sunday, July 25, 2010

Balik Kampung di bulan Syaaban :)

Lamer tak balik kg so semalam balik kg kat Batu Pahat.....walaupon pada mulanya agak malas nak balik..tu pun balik coz line tenet kat umah atokk lagi laju dr umah kat alor gajah,huhu (cayalahhhhh atokkk!!!)

Line tenet kat umah atokk..even satu bar.. :)

Tapi semalam dalam sibuk2 orang 'rewang' utk kenduri malam tuh, ada lak satu kejadian yang agak klaka la.. Dari ite kecik tapak kaki besar 2jari sampai da besar ni ite memang tao umah atok ite tuh banyak monyett...
monyet2 ni memang susah nak dilupuskan, cian atokk..salu monyet ni curik jambu,rambutan n aritu citer paling latest monyet2 ni curik gigi palsu atokk..
so, nak dijadikan citer, my auntie or we called her Cik Minah letak die punyer barang kat dlm beg plastik and letak kat atas meja belakang umah (sebab die nak tanam benda tuh, org kate kalo da tanak pakai ta baek bakar..lebih baek tanam)
tibe2...mama menjeritt kat belakang umah pastu ketawa sorang2...ktorang pon panik g lah dkt mama,ingatkan kena apa....
rupanyaaa....monyet2 tu dtg amek bungkusan plastik yg Cik Minah letak kat belakang meja tu, bawak atas pokok..and monyet2 tu pun bukaklah bungkusan tu yg disangkakan makanan...

pe lagi.....
antara yang tersangkut :P

bersepahhh lahhh benda2 privacyy milik Cik Minahkat ranting pokok  yang kononnyer dia nak tanam tu...
yg klaka tuh byk gila ea benda tuh tersangkut2 kat ranting..mcm2 warna ada...
utk mengelakkan tetamu nampak, dengan gigihnya Cik Minah guna galah amek barang2 die yg tersangkut kat ranting2 pokok getah tuh..

monyet2 tu jangan cite la..barang yg dorang dpt cekau mcm panties dorang da sarung kat atas kepala...while bra dorang da gantung kat leher... :P
(sori,tak sempat snap,coz monyet tu lari laju!!!)

Antara barang yg dapat dikait gune galah :P (terpaksa diblurkan)

so far alhamdulillah barang2 yg tersangkut tuh berjaya diselamatkan, tapi ada satu pair ni tak berjaya coz tinggi sangat n tersangkutlah kat ranting pokok tu sampai ite nak balik Melaka pagi tadi.. :)
(mungkin barang tu still ada tersangkut sampai bulan Ramadhan yg akan dtg nanti???)
hahahhaha....


Lots of Love,
Syaza Ibrahim

10 comments:

zack_blossom said...

hikhik...noty betul monyet tu...bnde tu gak die nk cekup...ni msti monyet jantan...=P

GiP@m a.k.a H@iQal said...

cissss....monyet yg terlampau..hahaha

tembak je monyet tuh...nakal sgt tuh..

azremy said...

mesti glabah ek

SYAZA said...

monyet faham bahasa manusia =)

(pecinta haiwan =p)

SYAZA said...

eh apa ite ngarut ni..hahahahaha
tol r..monyet faham bahasa manusia...mungkin dorang sakit ati dgn Cik Minah yg salu marah2 dorang..tu yg die kebas uhhh :P

Anonymous said...

kelakau btl entri awk ni :)

zon panas said...

hahaha.monyet punye mangkee

Farihah Ahmad said...

geram aw geram baca entry ni because aku xbalik-balik kg lg since musim buah ni. aigoaigooooo!!!

SYAZA said...

zon panas : hahaha..tu lahh dasar monyet jadi monkeyyyy....hahahha
farihah : ahahhaha...cik cengkihkali tak balik kg g ke?tape2 ramadhan t alikkkk....going to ur blogg...zasss (lame ta singgah blog c cengkihhh ni... :P)

cik arnab said...

monyet tu gatal la..hehe.. sm cam kucing dlm entri cik arnab.. kucing cuti panties, monyet curik bra..huhu..pastikan benda tu xder nanti ramadhan ek.. syaza la tlg jolokkan..heheh

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com