Friday, October 22, 2010

Story Mory


Seperti korang tau, hari Rabu lepas bersamaan 20.10.2010 pada jam 20:10 Melaka diisytiharkan Melaka Maju 2010 kan...
ni bukan nak citer pasal Melaka Maju ea, tapi saja nak story mory...

Disebabkan time Melaka Maju tuh kitorang 1famili tiba2 rajin terlampau nak pergi,
so kitorang pun turun padang skalik kat Stadium Hang Jebat tuh..
(pestime nih semangat gile masok stadium,hahaha)

dalam stadium tak payah cakaplah,penuh dengan umat manusia
nasib dapat tempat duduk tapi tak adalah dapat tempat VVIP,
dapat duduk 1st kelas jek tu pun tak berapa kelass..
jadi ler dari de famili tuh 1famili reramai dok kat tangga 
dgn budak keciknye,dgn neneknyer,atoknyer, ipar duainyer...
(ha amek,1rombongan datang gegar stadium tuh)
 

tu boleh tahan lagi,
budak2 kompang tak nak cakap pulak? mentang2 ada kompang, boleh lak memekak..
nak jugak dengar apa 'Bos Melaka' tu berucap,
tapi asal puji Melaka sikit dorang mulalah start mengompang..
(err, betul ke tatabahasa mengompang ni?? almaklumlah dulu BM takat dapat A2 jek tade terernye dapat A1,huhu)
kot iya pun nak bangga bagai, respect la sikit..cuba silent kompang kejadah tu dulu..
lagi atok guard suruh berhenti, lagi dorang balunn..
haish budak2 skg ni.... -.-"

err okeh, iklan sikijap...

tapi apa-apa pun memang gamatlah..lelagi time artis2 start bukak mulut je
memang mencecet umat2 turun pergi pentas...
(aku rasa prefer dok atas nampak semua,kalo turun g pentas apa nampak? pale orang jek)
one more thing, suka sangat ea bunga2 api yang letop pompampompam kat langit malam tuh
memang terbaekkkk lah
cantik jugaklah kejadahnya mata ni melihat... :D(sori,dak ni jakun siket coz lama tak tengok firewok,hahha)


 p/s: lama tak blogwalking kengkawan...sori,berukband yang lagi satu ni memang beruk lah...line teruk!

9 comments:

kwazm said...

Oh kau pergi ekh Melaka Maju tue?baguih lerr menyapot negeri sendiri.............................

Farihah Ahmad said...

patriotik!

Selipar Putus said...

huhu.. bagos cucu nenek~ nenek pOn geram gak ngan berukban yg beruk sunggOh pangai~

SweetSyaza said...

kwazm : haruslah
cengkih : sangat patriotik
nenek sipar putuih : haah berukband memang mangang...ahaks

Anonymous said...

anak melaka yang bersmgt patriotsme

Amy Syaquena said...

salam...

Drop here baca entry and follow, jemput ke sinar raudah juga ye

Tomato Gurl's Life said...

semangat patriotik betul ni..bagus!!

miaaa said...

wahhh..
idop melaka maju la..
baek punyer

SweetSyaza said...

hohoho

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com