Friday, November 12, 2010

Jenis Jodoh Versi Syurga Cinta ;)


credit to encik Google sayangss ;p 

Time tengah fikir nak post apa entry kali ni, tiba2 teringat kata2 atok cikgu Syuhada 
(filem Syurga Cinta)..
pasal jenis2 jodoh.. haih Syaza ni biar betul,tiba2 cakap pasal jodoh ni haiii...
so, tergerak nak share dengan my teman2 blogger,my stalker(s), my silent reader(s) n sape2 jelahh..
(even korang da tao,aku still nak share gak!)
Ada 3 jenis jodoh ya kengkawan sekalian,

Pertama - Jodoh dari Syaitan
- Jodoh dari Syaitan ni bila manusia berlainan jantina baru kenal antara satu sama lain, terus mempunyai hubungan, berpegangan tangan dan melakukan maksiat.  Akhirnya si perempuan mengandung barulah si lelaki menikahinya (tu pun kalo jantan keparat tuh nak bertanggungjawab la,huhu)

Kedua - Jodoh dari Jin
- Jodoh dari Jin ni bila si lelaki suka dekat si perempuan ni, but unfortunately si perempuan tak suka si lelaki. So bila si lelaki ni bengang coz cintanya di tolak mentah2 oleh si perempuan ni, dia pun amek langkah bodoh
'guna2'kan (spt sihir n so on) si perempuan ni sampailah si perempuan ni bersetuju dan akhirnya si lelaki ni menikahinya... (dasat2..ada ke lelaki wat cam gitoh skg ni??)

Ketiga - Jodoh dari Allah
- Jodoh dari Allah ni bila si lelaki dan si perempuan bertentangan mata pada kali pertama sehingga pandangan mereka itu menusuk ke kalbu. Tanpa berlengah masa, si lelaki ni ambil langkah inisiatif meminang si perempuan itu.  Bila si perempuan itu bersetuju barulah si lelaki ini menikahinya. Itulah yg dinamakan Syurga Cinta :)

so apakah jenis jodoh korang???hehe..
sekian utk entry kali ini..
saya yg melaporkan..
adios!

p/s: hatiku gumbira dapat beli BBCream,ahaks

6 comments:

Yua said...

wow suka2.. yg no3 tu. jodoh dr Allah swt =)

ahmad endo said...

info tu...hehehe

Pencacai Alim said...

aku rasa jodoh aku dr Allah

Ct SoLeHa said...

harap yg ke3..1st time jumpe..trus bw g jumpe org tua..ahaks..

SweetSyaza said...

yua: iyup2
ahmad endo : tq..utk kebaikan kita semua
pencacai : baguslah insyallah aminn :)

Pencacai Alim said...

slmat hari raya.. :)

update2..

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com