Friday, November 5, 2010

Ringan,Cepat n Pantas Bergerak!

Pernah tak korang bukak satu blog tuh, loading amek masa yg lama???
mesti pernahkan? termasuklah blog aku...ahaks.
So, sebelum2 ni aku tak pernah kisah pun dengan kelajuan blog aku coz aku seakan2 perasan blog aku ni loading cepat n sume senang je nak bukak blog aku ni..

So aritu ada terbaca 1 artikel ni, if berat blog ite melebihi 100kb,kena kurang beban blog tuh..
so gigih la aku ke blog http://maribinablog.blogspot.com tengok tutorial2 kat situ..
aku pun ada gak men timbang2 berat blog aku yg aku pikir ala2 selimmm nih
(berat blog gak ko timbang kan,berat ko bape kati?)
Ni result dia :

walaupun sedikit sebanyak aku bangga tahap load time aku nih,
tapi cube korang tgk size blog aku? -.-"

Nama jer SWEET LIFE N STYLE of SS, konon sweet2 pinky gtu la,
tapi hamek ko!!! rupa2nya ko ni gemuk! tao tak sweet????
SWEETY PINKY yang GEMUK!
(pestime aku men ejek2 kat blog aku nih,kah3!!!)

Pikir dok pikir baru aku tao nape BMI blog aku nih da kire tahap obesiti!
rupanya kalo korang pasan, entry aku kt blog aku tuh terlampau banyak..
bukan 6 bukan 7 tapi 8!!!
So pasnih,terpaksa aku kurangkan 'makanan' kat blog aku nih bagi selimm kembali mcm dulu...
mana2 'snack' yg tak patot aku letak kat sidebar pun aku kena buang,
bagi ko tak gumuk cam dulu ye cik Sweety Pinky..

adios!

p/s: Cik Sweety Pinky,kuwos balik tao! aku tak bertanggungjawab kalo boypwen ko si Gpam Generation tu larikk!!! ayokkk....nak kuwos ke tanak??huhu

13 comments:

CheQ PP JoY said...

blig fy berat ke pai ip address kene banned? huahuahua..

faryzh said...

ringan2 lagi senang nak lawat blog syaza.hehehe.kena pikir skali kaum2 blogger yg guna broadband.tol tak syaza?

SyerAgh said...

cara mudah nak kurangkan berat blog - buang lagu, upload gmbar yang telah dikecikkan saiz dan buang link yang terlalu bnyak.. cmpem blog kamu akan kurang dari 70kb.. tapi blog kamu dah ok la

iQapiQa said...

nk cuba lah timbang2 berat blog..
heehhe

SweetSyaza said...

cheqpjoy : wawawawa...ite tak banned u pnye ip okeh
faryzh : yup2 terutama tuan blog yg punya berukband yg lembabs
syeragh : tq :) da cube ni
iqapiqa : meh terai2 mehhh

Un Phat Lee said...

lepas nih gua nak gi gym.turunkan berat.ehe

SyerAgh said...

brapa berat skrg?

SweetSyaza said...

unphat lee : bhahahhaha
syeragh : 105 kb

Pencacai Alim said...

blog loading lama buat org malas nk tggu

.NURUL AIN RIDZWAN. said...

haha
comel jea pggl belog gemok
ciap ade bf lagi
haha :D

SweetSyaza said...

pencacai alim : tol tuhhh
ain : ahahhaha blog ni gatai sket ngade2 nak ada boypwennn...uhuks2

...fazilahpajil... said...

blog pon leh obes an,,,;p

Ct SoLeHa said...

i puyer 149kb..u puyer 145
tp masa loading untuk blong i 1.66 sec..u 1.8

yg obes lagik pantas berlari..hehe

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com