Sunday, December 26, 2010

T0P SECRET (1) : Perempuan VS Sepatu


Ok di sebabkan aku suka kumpul kasut bebanyak
termasuk sipar jepun yang trend skang bunga-bunga tuh,
so entri kali ni aku nak tulis pasal kasut.....ahakss..!!
menurut penulis The Perfect Fit, Meghan Cleary,
adakah korang tau kasut or sepatu yang korang pakai mencerminkan peribadi korang??
meh lor kite check this out yawww......!!!

1. Kasut Tumit Tinggi / Stiletto
- Menunjukkan pemiliknya memiliki keperibadian yang kuat dan berkeyakinan tinggi.
They all juga percaya akan keupayaan dirinya, sukakan cabaran, tidak gentar menghadapi dugaan hidup dan berani mengutarakan pendapat.
Walaupun pandangan luaran menunjukkan they all adalah wanita moden, tapi jangan memain dorang ni lah yang berpegang kukuh pada nilai-nilai tradisi especially dalam bidang berkaitan rumahtangga.

2. Boot 
- Seorang yang berkeyakinan tinggi, tahu apa yang mereka mahukan dalam hidup dan berjuang untuk merealisasikan hasrat tersebut tanpa terikat/terpengaruh dengan pandangan yang boleh musnahkan impian they all.  Juga mempunyai keperibadian yang menarik dan bertenanga di samping keinginan yang kuat dalam mendalami sesuatu ilmu..

3. Sepatu Mary-Jane
- Seorang yang sangat sistematik dan teratur. Even they all suka keteraturan tapi they all ni bukan jenis orang yang borringggg... coz di sebalik sikap yang kemas,rapi n sempurna,
they all adalah wanita feminin yang kelakar, gemar bersantai n berkawan.

4. Sneakers
- Di kategorikan seorang perempuan yang tenang menjalani kehidupan sehariannya.
Even they all terima macam-macam dugaan, tapi they all tetap tabah n positif.
Kata-kata they all jujur dan sering dipenuhi unsur humor yang cukup menenangkan di sekeliling they all.

5. Classic Pumps
- Seorang yang rajin, bekerja keras dan bertanggungjawab. Mereka bijak dan mempunyai daya keintelektualan yang tinggi.  They all tak sombong, amat sayang famili n bersifat pemurah.  Sikap rendah diri dan sikap hormat yang ada pada pemilik classic pumps ni membuatkan they all ramai kawan..

6. Peep Toe
- Mempunyai keperibadian yang menggoda dan memiliki imej seksi,aww!!!
sering menarik perhatian orang ramai sehingga semua mata melirik ke arah si pemakai sepatu ni.

Dah tau apa jenis peribadi korang?ehehe
sekian saya yang melaporkan,
adios!

15 comments:

Azmira Yusoff said...

mira xreti pakai kasut neyyy ...

x0x0 said...

i'm a big fan of stiletto n peep toe!! got numbers of collection of them. tehee~ :DD

shahirahsofie said...

shas selalu pun pkai yg xde heels . bli high heels sumer x pkai . 1 pembaziran . hhahah~

SweetSyaza said...

mira : tehehehe,bes mira pakai ape?

sis pu3 : yupss..if sis tak gtao pon i tao...u mmg kind of yg suke pakai stileto n peep toe..ihikss

shirah : yup2..tapi heels tu kdg2 best gak pakai kan? ;)

ab@h_Izz said...

saya lebih suka pakai 'safety shoes'..boleh discribe tak peribadi saya cam ner?? ..:)

ANATI SOKI said...

classic pump itu best!!

faiq said...

perempuan yg pakai but bola mcm mne pulak?

kwazm said...

aku punya yg 1st tue

Cikbelog said...

saya suka sneakers ;)

Irma A.Wahid said...

sudah folo kamu~~

suka high heels tapi takut nk pkai hoq yg tgi2 sgt

SweetSyaza said...

abah izz : ayoyo..tatao maa...hehehe

anati : saya pun suka :))

faiq : hahaha buat lawak ye...

kwazm : bukan awak lelaki ke?iskk ;p

cikbelog : saya pun :)

irma : thanx t saya follow awk blk ye..

matdin said...

comel kasut.. nok se hehe..

jemput2x hehe

johntrouble said...

aku punya yg peeptoe kot.. :P

SweetSyaza said...

matdin : takdo hal arhh...hehe

johntrouble : hahahhaa....

ciknamr said...

cikna suka tgk pumps!! tgh mencari2 pumps yg comel2.. heee ^_^

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com