Friday, February 18, 2011

T0P SECRET (5) : Kenali Peribadi Melalui E-mel

Top secret kembali lagi merungkai segala peribadi yang tersirat 
yang tidak pernah u olls ketahui selama ini....wah!~
macam biasalah derr, soalan yang gua tanya kat u olls-u olls ni kan...
Adakah u olls tau sifat peribadi u olls di sebalik alamat email u olls tu?

Mari kita rungkai segala-galanya..hehe!

1. Email Menggunakan Nama Penuh:-

 contoh: syafiqahsyazaibrahim@rocketmail.com
-Penggunaan nama penuh seperti ini mengambarkan pemiliknya yang bertanggungjawab dan tidak suka berahsia.  Pemilik email seperti ini juga jujur dan boleh di percayai dalam setiap perbuatannya. Tapi awas ya u olls!!! jangan sesekali anda perlekehkan mereka.. wah! ;D

2. Email Menggunakan Nama Depan dan Tengah

contoh: syafiqahsyaza@rocketmail.com
- Penggunaan nama depan dan tengah bermaksud, they all ni guna nama sendirik, kira tak letak nama daddyla.  Ia mengambarkan they all ni seorang yang sangat menghargai dirinya dan sanggup ketepikan hal orang lain demi kepentingan diri sendiri. Selain itu, they all ni berani tampil khayalak orang ramai dan sangat lantang bersuara..yeeeebaaaaaaaa!!!

3. Email Menggunakan Nama dan Tahun

contoh : syafiqah1990@rocketmail.com
- Menggambarkan seorang yang mempunyai ego yang tinggi! Pantang sekali ok kalo sesiapa yang menentang pendapatnya dan tidak suka bagi komitmen dalam masa terdekat. Kewujudan tahun di akhir email memberi gambaran yang they all ni tak luas pandangan. Pendek kata they all ni jenis pandangan yang suka berubah-ubah. Opps!!!

4. Email Menggunakan Nama Samaran

contoh : sweet_gurlz@rocketmail.com
- Haaa! Mesti u olls ramai yang buat email guna nama samaran kan? So for those yang suka buat email guna nama samaran menggambarkan yang they all ni gemar hidup dalam khayalan sehingga menyusahkan orang lain. Namun dia disukai ramai kerana sifat humornya yang membuatkan orang lain selesa dengan they all.  Jika di asah, they all ni boleh jadi pemimpin/leader dengan gaya tersendiri. Ouch!~

5. Email Menggunakan Nombor dan Abjad

contoh : syaza38@gmail.com
- Menggambarkan seorang yang tertutup dan mengambil masa untuk membuka dirinya kepada seseorang. Itupun jika kepercayaannya mampu diraih,jika tidak kirim salam sajalah labuuuu.....
Eh bukan buka-buka lucah ok! Bukan-bukannn....dalam erti kata lain show the taringlah.. ;)

sekian TOPSECRET kali ni..
nak tengok TOPSECRET yang lain-lain, boleh KLIK SINI!!!
tq, adios!

2 comments:

izaFiza said...

kamu ditag dear..=)

http://izahafizah.blogspot.com/2011/02/contest-me-and-hijab-khumaera-ismail.html

Farihah Ahmad said...

hampir semua pn aku ada. berbeza mengikut keperluan. hahahahahhh!!

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com