Wednesday, March 30, 2011

Orang Tak Cantik Pun Ada Perasaan Jugak....


Al-kisah berbunyik begini..toiiiibbbbb.. ;p aku sinopsis jelah

Aku, kak sida n ayu (kawan sekerja) pergilah salah satu restoran fast food dekat G**t Melaka ni kan,
time kitorang sedang menyantap set snack plate kitorang *alamak!kantoi pulakkk..adeh!*
kitorang terpandang sorang manager yang perasan ensem.
Kitorang tak kisah kalo dia mencari publisiti murahan dengan mencapub layan kekanak yang sedang menikmati makanan fast food dekat restoran dia,
tapi yang aku macam agak bengang bila dia sengaja buli sorang pekerja dia ni.
kalo biasa-biasa tak apa, tapi sumpah! kesian gila aku tengok perempuan tu...

aku tak tahulah apa salah dia, sampai dia kena buli seteruk itu.. tapi aku tengok pekerja dia tu rajin kot?
beragaklah si manager nak layan pekerja dia macam tu.....??? 
taulah rupa dia tu kurang cantik, tapi bagi aku muka dia tetap ada manisnya.
yang perempuan tu pun tak melawan, diam je.. si manager bukan main berdekah-dekah ketawakan dia.
sumpah aku kesian time tu. aku rasa time tu aku nak panggg,pangg,panggg!!! je muka si manager perasan ensem tu.
time kitorang nak blah dari fastfood restoran tu, sempat si manager ucap terima kasih tapi mengenangkan perangai si manager tu dekat pekerja dia, naik kelat pulak muka ni nak senyum kat dia. -__-"

tak mau datang KFC tu lagi... *adeh,kantoii lagi!*
 moral of story is cantik ke buruk ke setiap manusia ada perasaan jugak...kann??
jangan rasa diri itu sempurna kerana NO BODY IS PERFECT!

sekian saya yang melaporkan,
adios!

p/s: aku tak boleh detailskan macam mana si manager tu layan kerana ia terlalu complicated untuk diperkatakan di sini. makasihhh...

9 comments:

Irma A.Wahid said...

itu kurg hajar namanya kan~~
haish..pang..pang..pang je dia tuh..haha

new entry--->
http://irm4blues.blogspot.com/2011/03/nak-join-bloglist-irma-wahid.html

GiP@m a.k.a H@iQal said...

pang! pang! pang! je mke manager tuh...kuang ajar sgt......

NARDtheNERD said...

snack plate la syg...
hehe
:)

Cik Moon said...

cikmoon pon rasa cam nak lempang dia laju2 gak..

yua said...

dia persan dia hensem lol.. bajet bagus r tuh.. huhu

SyafiqahSyaza(SweetSyaza) said...

irma : hahaha tu la pasaiiii

gpam: hhahaha...

nard nerd: ehehe,tq awww.

cikmoon: tau tpe

yua:tau tapee..gigi dia berkarattt woooo

jontrabel said...

itu manager yg sgt bangang. what d fuck die lyn pkja dia camtoe?

RevVING NOTES said...

Itu kelemahan dia yg kita nmpk..

Bagaimana pula dgn kelebihannya~

Biarkan shj dia..buat pngajaran~

Mudah-mudahan mndpt ptnjk Ilahi(^_^)

Anonymous said...

laaa..laen kali ko bcekn ayt kursi jea dpn diew..
kasi diew sdau ckit..
huhuhu
dgr2 ctew, ownk y xb'kaitan kne tempias..tol kew?

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com