Thursday, April 14, 2011

Lagu Itu Memang Bermakna Bagi Diri Aku Sekarang Ini

 Mungkin sessi untuk mementionkan ke'best'an lagu ni sudah agak lambat dan tak perlulah nak kecoh-kecoh lagi sebab 1Malaysia dah tau lagu top ni.
tapi bukan ke'best'an lagu yang aku nak tonjolkan dalam entri ni ya pakcik-makcik sekalian.
tetapi makna lirik lagu yang cukup bisa guris,hiris dan sadiskan hati aku buat masa sekarang ni.
feeeelllll, feeeellll, feeeeeelllllll..... *mulut terkumat kamit berkata begitu berulang kali sambil mata terpejam rapat cuba untuk merasai feeling lagu ni*

Selamat Tinggal - Dina ft Zizan

Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini
Ok dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini

Mana janji mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan
Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal
Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini
Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini
Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)
Walau ku pergi sayangku ( usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal

lagi tinggal saki baki dua hari lagi dekat sini :'(
aku bukan nak cakap apalah, kenangan aku dekat tempat ni memang banyak.
pahit,manis,masam,masin..busuk pun ada,eheh.
even kelat-kelat pun nak tumpang masuk sekalik dalam kenangan aku kat PZM ni, 
tapi boleh banggalah kalo korang try google 'pusat zakat melaka', kompemm kuar gambo aku skalik. wahahhaha!
gua malas nak citer bhaii. lu google, lu google!:'D

p/s: tunggu part-2 punya entri kali ni lebih sadis!

9 comments:

Farihah Ahmad said...

seriyes aku google babe seriyes. jawapan pak google pn agak memberangsangkan!

alinac lover said...

berita kepada Ahli Alinac Shoppe-

http://www.alinaclover.com/2011/04/khas-kepada-ahli-alinac-shoppe.html

Mizz Intan said...

lagu tu sgt best !!~

De'din said...

x lama dah lah !
dedin lgi 12 hari lepas tolak cuti..

IQ = Iez Qis said...

besh lagu nih! mmg ngah layan sekrang~

Farhana Jafri said...

lagu ni pling best part zizan rap!! hehehe xsgke suara dy macho hbis.. enjoy ur last day kt pusat zakat tu okay! dh google dh!! mmng kuar pon.. comei2 :P

jemput singgah ANASAURUS :)

Diyana said...

suara zizan besttt

MistaZaharin said...

wuu~ suke same itu lagu jue~

Anati Soki said...

hee... tak pnh dgr lagu nih.. tp bleyh try dgr pasni :)

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com