Sunday, May 8, 2011

Fast Furious 5, Ending Best tapi Sedikit Rumit. Rupanya Susunan Trilogi Filem Ni Yang Pelik.

Siapa dah tengok citer ni??! Kembang idong macam Raqib AF9 cepat! ;D
Aku dah tengok dah tadi, gigih taokk pergi Dataran Pahlawan pepagi buta semata-mata takut tiket 'full-house' punya pasal....
Tak dinafikan panggung penuh, tak pernah aku tengok panggung penuh dari belakang sampai depan.
Kesian orang-orang yang dok depan, mesti sakit tengkuk tengok depa dok berpeshiu!peshiu! *bunyi tembak-tembak* ngohoho!

Fast n Furious5 ni memang best, walaupun time aku tengok citer ni aku sempat tertido n termimpi-mimpi si Han selama 15minit, tapi aku nak jugak cakap citer ni best giloss :')
Tau tak Han tu sapa? Haish,bukan Han adik si blogger Fatin Liyana yang ensem tuh,bukann... 
Ni Han ensem versi Tokyo Drift yang baekkk punyaa....
Macam nak sawan aku tengok dia ada balik dalam Fast and Furious 5 nih, bukan dia dah mati ke time kereta dia meletop dalam Tokyo Drift? -.-"
 Susunan trilogi filem Fast Furious yang agak pelik lagi memeningkan kepala -.-"

 Tapi, ikut dari kenyataan rasmi Universal Studios, Fast and Furious 5 ni adalah sambungan bagi The Fast and The Furious 4. Then The Fast and The Furious 4 pulak adalah sambungan 2 Fast 2 Furious.
So lepas citer yang Fast and Furious 5 tu baru le cite yang ke 3 iaitu Tokyo Drift.
Tak faham? pepandailah tengok gambar susunan rajah di atas :P
*Jangan tanya aku kenapa dorang susunkan citer camni,aku bukan Pak Direktor ya! :D

 Geng Dom in FF5,from left : Vince, Roman Pearce, Gisele, Dom, Brian, Mia, Han, Tej
tapi agak keciwa sedikit lah sebab bab-bab aksi dorang racing-racing,drift-drift agak kurang dalam filem ni berbanding yang filem lepas-lepas.
sebab Fast Furious kali ni more to pegang-pegang senapang n rompak-rompak gitu..

Tapi apa-apa pun, 5 bintang aku bagi kat filem ni dan free satu taik bintang! sebab suka memeningkan kepala aku,ngohoho! ^_^"
adios.

12 comments:

z u L said...

hahaha pening ea....yang best ialah ending dia.terbaik!

Papa Mifz said...

x sempat tgk lagi...kene cari masa g tgk nih...

salam kenal dr papa mifz yer..:)

Farhana Jafri said...

dlu tgk smpai yg ke2 je.. pastu dh miss dh.. klau nk skip trus ke 5 mmng cnfirm xpham.. hik3..

jemput singgah ANASAURUS :)

GiP@m a.k.a H@iQal said...

ending yg besh....huhu siyes best...

Farihah Ahmad said...

eeeee pegi tgk dulu x aci! baru nk ajak deting!

SyafiqahSyaza(SweetSyaza) said...

zul : memang,ending dia sumpah terbaik!haha

papa mifz: cpat g tgk.rugi wooo tak g tengok kt panggung

farhana: huhu...taper,ta ikot citer dia tp kalo g kali ni msti best...

SyafiqahSyaza(SweetSyaza) said...

farihah : wkaakaka..adoy ayangg ni lambat la.....abang da g tengok dlu daa...hahahha

hasrulwahid said...

satu lagi yang pelik, last citer fast five ni, Letty, awek Dominic tu idup balik en? yang eva mendes cakap kat the rock, "do you believe in ghost?" ntah lebih kurang macam tu la dialog. bukan ke dah mati kena langgar ehh letty tu? pelik

zuwaidah said...

tak tengok lagi nih...ni kak zu buat kunjung balas dari http://zusazali.blogspot.com
syaza org melaka yek...ooooo nanti kalau kak zu gi sana..leh la calling..boleh keeeee

SyafiqahSyaza(SweetSyaza) said...

hasrul : eh tao taperrr!!!!

zuwaidah : g la tengokk..best tp pening

darxniq said...

tp cite nih best....but x best sbb x banyak aksi kereta..hahaha

HaNa HoNeY said...

oohhmmmjay!
han ader
aahhh..memg kne tgk neyh
^_^

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com