Friday, May 27, 2011

Rahsia Di Sebalik Beg Doraemonku

Sila jangan salah mengerti..wahh,ngerti kauu,bhahhaha! maksud aku sila jangan salah faham.
Entri ini hanyalah bertujuan untuk mengelakkan dari blog aku ni terus bersawang dan berhabuk.
Jangan merungut,mengkritik mahupun mengomel ya, aku dok pikir nak update entri baru dekat seminggu taokk!
Sapa banyak cakap meh aku dushummm-dushummmm buku lali dia. Heeyahh!

Barang-barang ni HARUS ada dalam beg aku. Even aku HARUS bawak tapi aku tak suka saratkan beg aku dengan benda yang besar-besar.. sangat memadai kalo benda tu kecik dan menyenangkan untuk bawak. Bagi aku, lagi kecik lagi bagus!!!

 Macam tiga benda atas ni, so far yang aku senang breath n face spray. Nivea lotion bagi aku sangat besar dan menyaratkan. So, nak carik yang lagi kecik!!err ada ke? :D

1. Breath Spray - beli dekat Caring Pharmacy.. 2 for RM 25 kott.
2. Face Spray - beli dekat Guardian Pharmacy, RM17.90, sgt bagus sebab aku suka makeup then aku nak benda alah ni tahan lama,aku juz spray je bagi nampak segar muka pun nampak berkilau2 gitu.
3. Nivea Body n Hand Lotion - Haruslah ada,sebab kadang-kadang keringkan tangan bila dok bawah aircond. Tapi ni aku tak titikberat sangat..huhu!
4. Paris Hilton Roll-on perfume - Kecik tu je yg boleh ckap. so sangat senang nak bawak (sorii pix tak ada tatao mana aku campak,lalalala)


Barang makeup sangat menyenangkan, sebab dorang semua ni kecik-kecik!! so tak susah nak bawak ;)

5. Silkygirl Compact Powder - sangat penting utk touchup balik bila aku tengok muka aku dah bercapuk sebab minyak dan peluh.
6. Maybelline Studio Eyeliner - sangat tak boleh kalo tak ada ni, dan harus ada ok. tapi lately guna Maybelline punya eyeliner,jarang bawak sebab tahan kan.
7. Double Intense Waterproof Silkygirl Mascara - perlu jika aku tengok bulu mata aku dah tak lentik.ngohoho!
8. Lipice Sample - kena bawak sebab bibir aku cenderung memiliki bibir kering. Ni dapat free,bestt giloss sebab kecik!
9. Clean n Clear Oil Paper - sebab muka aku cenderung minyak,so b4 touchup aku akan tekap minyak. haish,takkan tak faham kott.. ;p (sori sebab stock habis,so pix tade,ah pepandai google lah,ngehehe)

10. Anna Sui Coin Purse - okey awal-awal aku cakap,aku tak ada purse macam wanita-wanita kat luar sana pakai. Coin purse nilah yg jadi tempat letak duit kertas n syiling, IC, lesen memandu.. GILA kan? so pada sesapa yang nak bagi hadiah birthday,sangat sesuailah bagi purse kat aku.ngehehe! 
11. Nicon Coolpix Camera - benda ni wajib ada, sebab Melaka ni penuh dengan pelbagai orang. Contoh tahun lepas aku terjumpa manusia tertinggi di dunia kat depan Dataran Pahlawan. Memanglah aku nak tangkapkan tapi tak dapat..huekhuek!!
12. Nokia 7100 - walaupun tak secanggih korangnyer BB or Iphone and what so ever, tapi banyak kenangan dan sangat berguna ok untuk mama call aku suruh balik sebab dah dekat malam ;D
13. Nokia 6300 - sangat berguna bila kamera aku kehabisan bateri. so dia sebagai sparepart nak tangkap gambar :) (refer to pix atas skalik)


14. Word Search Puzzle Book - benda ni HARUS ada sejak iPOD SONY MP4 aku hilang.
Aku tak suka tunggu orang,seriously. So, untuk hilangkan bosan aku suka uji minda aku dengan cari perkataan yang superb duperb susah! Beli dekat POPULAR dengan harga RM 8.90.
Tapi sometimes depends on minda aku, if mood haritu nak membaca so that aku bawaklah novel macam Dear Yayah yang dipinjam dari my cousin Mimi or novel Princess Grace.
Yang penting,aku tak suka SUDOKU!!! hate it! ;D

So, no wonderlah some people panggil bag aku ni bag Doraemon. Ya aku akui -.-
Sekian episod membersihkan sawang kali ini,
adios!


15 comments:

cik lya said...

hey..akk pon dpt gak lipice sample tu..rase stroberi :)
ade gak brg kite yang same..silkygirl compact powder :)

GiP@m a.k.a H@iQal said...

I SKE DEAR YAYAH!! HUHUHU SJE JE...

♥ SWEETSYAZA ♥ said...

sis lya : bestt kannn perisa tu :)

gpam : ni perempuan ke laki? hahahha

zuwaidah said...

wowwww byknya barang...mesti berat kan

mrs chenta said...

kali ni saya percaya. mmg beg doraemon!! mcm perempuan betul!! ahahahha

Bazilah said...

mak aih lengkap

♥ SWEETSYAZA ♥ said...

zuwaidah : agak berat jugaklah...hoho!

kak chenta : kak zetty!!! lama tak jenguk blog kita kannn...hoho, memangg...doraemon sangat :)

bazilah : peh..ni pun terasa tak lengkappp...sejak ipod sony hilang ;p

Heidi Shafiq said...

wuish.. lengkap mcm2 ade.. haha.. :D

wunny said...

kite sme. cmera pn wajib de dlm beg :):) setiap yg jd kenangan, so kngan 2, kte kne simpan. peaceee :):)

Anati Soki said...

omg.. banyaknya brang tuh syg ooooi.. hehehehe.... dlm handbag anat lipglos phone and purse saja.. heheheheh

Yua said...

kamu mmg betol2 girlish... semua brg2 pompuan ader dlm beg huhu

♥ SWEETSYAZA ♥ said...

Heidi : heheheh.sgt lengkap tu pun tak lengkap lg nihhh...

wunny : kan3 :)

anati : really? ala oke jugak la tu :)

yua : hahahhaa..bukan girlish,doraemon...huhu

ciknamr said...

wah byknye brg dia.. hee sy pon ske brg kecik2 je.. senang msok beg!

Farihah Ahmad said...

behhhhh nampaknya kali ni kita clash. i love sudoku so much :D

Irma A.Wahid said...

org perempuan kalau dapat beg besar mmg mcm2 la diisinye kan..heheheheh

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com