Friday, June 24, 2011

Hari Ini JCARD Day Senyum Sampai Telinga :))

 Sumber : Ihsan dari Abang Google

Semua sedia maklum hari ini, Jumaat bersamaan 24 Jun 2011 merupakan JCARD Day.
Benda nilah yang dinanti-nantikan sekian lama bagi orang yang dah gaji semalam.
Aku? Oh hari ini masuk 5hari kerja, belum lagi..huekhuekhuek.

 Sumber : Ihsan dari Abang Google

So jam 12.25pm mama dah call, suruh datang cepat dekat UiTM Kampus Bandaraya Melaka nak pergi Jusco.
Ok bhaa...kalo mama,hahaha. Nasib tempat kerja aku tuh dekat Jalan Taming Sari dekat dgn UiTM mama dekat Jalan Hang Tuah dan dekat dengan River Cruise,ecehhh nak mention gak nih. 
So, berbekalkan Kancil EX850 dark purple tahun 2001, 5 minit dah sampai tempat kerja mama.
Naik myvi terus pergi Jusco. Sampai sana hallamakhaii...hamek kau!!! jammed okay.
Orang macam ulat taik!
Tapi untunglah kitorang dapat parking satu tempat beratap.

So tadi memang mulut aku tak henti-henti "that one nice ma,eh no!this one-this one!!!" haha.
Mama pun pening tengok aku, yelah excitedd guna creditcard mama..LOL!!
ni lah hasilnya yang kitorang dapat:

Handbag POLO 70% dapat RM 99 dan Purse Giamax 70% dapat RM 32
Alhamdulillah, akhirnya aku ada purse. Kalo tak sedih kakak tau asyik pakai purse coin je. :D
Jangan persoal kenapa aku pilih kedua-dua item ni warna hitam dan material jenis ala-ala mak datin gitu..bhahaha, sebab aku cuba mematangkan diri aku yang bakal menginjak 21 pada November ini.
Sebenarnya, handbag ni pelbagai guna.. nak guna time interview minggu depan,
nak guna time pergi kenduri kawen, dan mungkin guna untuk raya.
Jimat tak? Jimat kannn... :)

Handbag mama lebih kurang macam kat bawah ni hah. Brand apa? kurang pasti.
Tapi setahu aku,mama suka brand si kembar Bonia dan Sembonia.

Sumber : Ihsan dari Abang Google

Lepas puas shopping-shopping, barulah pergi pameran kereta Honda.
Dari tengok punya tengok,zupp!!! terus mama bagi IC n lesen nak buat loan.
Okay, sukalah si tiga beradik kereta kat rumah tu..dapat 'adik' baru yang dijangka akan di 'lahir' kan bulan Ogos ni. Honda apakah? biarlah rahsiaaa..ngehehe.

So, sales representative yang layan kitorang tu Mr Ooi... nak senang, sebut je Ohoooiii! :D
Haipp! Jangan nak kuang hajau sangat ea.. tu nama famili dia, nama dia See Wooi.
Aku pun tak tahu caner mao sebut..ngohoho!
Sangat nice, ala yela dah dapat customer, nicelah..cuba tanak beli on that time?
non-ado dia nak layan nice-nice nih.. ;)

yang tak boleh blah tu, dengan aku dia bagi namecard dia tapi mama dia tak bagi..gatal!
lagi tak boleh blah, mama dia bagi payung Honda je, aku dia bagi Pendrive 4GB ok..gatal!
tiba-tiba teringat kekasih lama time sales representative Perodua time beli Myvi mama dulu..
ya dulu aku couple dengan chinese guy yang kasik mama harga murah.
Oh no! tak mau pisang berbuah dua kali ok, tak mau-takmau... :)

So, pas post entri ni nak shopping for 2nd round till midnite, sapa mao ikot?wee~!
adios!

p/s1: Shopping tadi sampai lupa lunch. so utk bertahan kerja sampai pukul 5.30, aku berbekalkan Sneakers n air tin OLDTOWN 
p/s2: JCARD seterusnya, mensasarkan purse CarloRino. sedih,tadi last copaque..auntie tu dah kebas! cantik tauk!! awuwuuuu!!!

7 comments:

Azmira Yusof said...

Syaza sales sampai bila yangg .. next week 3hb , mira balek melaka .. boleh shoping saneee .. gila jatuh sales sales ! ..


syg camane buat card JJ ?

Nurul Jannah said...

waahh..gilelah sales..huhu

Farihah Ahmad said...

honda jazz??????


nk pinjam!

hamzah ian said...

best shopping eh.. hehe

cik lya said...

hamboi shopping sakan hihih

Far8 budak baik said...

haha..nak pi jusco pun
jem..tu ar sape suroh naik kete
naik moto bolehhh =p=p

BB Luvs Me said...

Nice blog!!!! if u r interested, u can visit our blog to join our baby clothes giveaway at www.bbluvsme.blogspot.com.

BB Luvs Me
www.bbluvsme.com

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com