Sunday, July 17, 2011

Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2

Korang dah? Aku dahh..ngehehe, nak macam iklan Carefree pulakk haii..
Tak ada benda nak cerita sangat dalam versi part 2 ni, sebab macam mak sodare aku si JK Rowling dok bilang kat korang n satu dunia, Harry Potter tak jadi mati kan, so cam tak surpriselah tengok citer ni,huekhuek *tipuu..sedangkan aku dah kena tipu kaw-kaw time nih,mati-mati pk si HP mati..huek3*

 Tapi cuma aku nak cakaplah, sepanjang aku hidup dengan cerita Harry Potter ni dari usia aku kanak-kanak time 12 tahun kalo tak silap sehinggalah menginjak usia 21 ni,
siyes aku tak pernahlah nak nangis tengok citer ni. tak kiralah time bapak angkat dia Sirius Black mati ke, Dumbledore mati ke, pokoknya airmata aku ni memang kedekutlah untuk filem ni.


Tapi Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2? huish,jangan main gila kau..kira kalahlah airmata yang aku curahkan untuk filem NurkasihTheMovie wa cakap luuu.. 
ya aku tau, aku ni berceghiter dah macam pokcik-pokcik kat kedai kopi dahh! berceghita punyaler eksited terlebihnyer..ngohoho!

Aku nangis pun ada tiga sebab je, so meh anak-anak tengok mak nak listkan nih..ngehehehe ;p :

 1. Baru tau Prof Severus Snape tu sebenarnya sayangkan Harry Potter..ouh,ouh,ouh.
Cuba menjadi pelindung secara diam-diam kerana meyintai ibu Harry satu ketika dahulu...ececehh,romantik tau...
2. Kembar Weasley si Fred mati, kesian kembar dia si George! ah,sedih! dah ler hensem! erk?!:")
hai incik Boyfiee..!!! tiba-tiba...huhuhu.
cuba mengaburi mata beliau dengan panggilan menggoda,kehkeh ;p

3. Sebab pasnih dah tak ada Harry Potter lagi dah.. Korang faham tak?
filem yang membesar sama-sama dengan aku dari zaman kanak-kanak sampailah dah besar ni tiba-tiba hilang dah tak dah pasni. Faham tak macam mana perasaan aku ni? :'(
*korang yg baik hati,tolong gtau aku cakap pasni harrypotter ada lagi..pelisshhh...sobss!

So, for those yang tak tengok lagi citer ni, aku sarankan pergilah tengok.
Tak pun tunggu keluar DVD atau astrofirst. erk? ada ke keluar kat astrofirst???huekhuekk..
adios!

p/s: pun boleh tunggu kuar time raya gak. 
mana ler tau,kot-kot media prima/astro/rtm baik ati nau nak tayangkan time mlm raya kedua..hihihi, 
erk kenapa perlu mlm raya kedua?musykil -.-


7 comments:

awanis said...

harry potter part 2 paling best!!
lepas ni dah tak dapat nak tgk harry potter lagi..

IkhAnif said...

waaa...harry potter memam terbaekk....^_^

SWEETSYAZA said...

@awanis : kan.. :)

@ikh: memammm!!!! haha

Farihah Ahmad said...

xpenah lagi nangis tgk muvie dia. tpi buku dia ya. menangis 2, 3 hari pulak tu hehehhh cengeng

zuwaidah said...

tak tengok lagi ...dah ketinggalan zaman dah kak zu nih

cik lolipop said...

alaa....cik lolipop x tgk lagi...

kat kelantan kn 'ada' panggung wayang....='(

SWEETSYAZA said...

@cengkih a.k.a farihah : ececehhh...omputeh uuuu...

@zuwaidah : eh belom lg kak zu..sempat ni..sempatt...hehe

@cik lolipop : err tu le pasal kann..taper, cer kuar dr kelantan jp nengok HP..huek3

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com