Wednesday, July 6, 2011

T0P SECRET (6) : Padanan Warna Mengikut Hari Dalam Seminggu

 Lama tak buat segmen TOP SECRET nih...
Seingat aku last buat tentang kenali peribadi melalui emel.
Ok kali ni meh kita mengenali warna ya adik-adik sekalian.
Sebenarnya ikut logik akal, kita harus percaya aura warna yang membawa diri kita mengikut hari-hari yang kita lalui.
Sebab warna-warna ini memainkan peranan yang sangat penting dalam menyuntik semangat dalam diri kita.
Jika sebelum ni pergi kerja tak bersemangat, apa kata cuba lakukan kelainan dengan memakai baju mengikut warna hari bermula hari Isnin? Cubalah! :)

  • ISNIN - PUTIH 
  • SELASA - PINK/ UNGU 
  • RABU - BIRU 
  • KHAMIS - KUNING/OREN 
  • JUMAAT - HIJAU 
  • SABTU - MERAH 
  • AHAD - HITAM
Dengan berkongsi warna mengikut hari di atas, hopefully akan membawa satu perubahan yang baik dalam diri anda-anda yang membaca entri ini.
Dari tak semangat terus rasa bersemangat. Ingat, jangan pakai ikut warna sahaja, tapi cara kita membawa diri tu pun penting sebenarnya agar lebih konfiden.

adios!

p/s: err..aku perasan if aku buat segmen TOP SECRET je, mesti cara aku berbahasa berubah dari tak formal jadi formal..ewahh, macam pakar motivasi la pulekk! ;p


15 comments:

Nurnajwa said...

Baju sekolah kte putihhhhh je T^T

selendang merah said...

wah..nak try lah...^_^

yui92 said...

aku boleh dikatakan hari2 pakai kaler hitam sbb tu je warna yg aku ada

SWEETSYAZA said...

najwa : hihi comel je...

selendang : try la..i da lama try,mmg leh ckp konfiden la..

yui: mungkin kena beli baju warna lain pulak pasnih?

iMBobo said...

nak kne pg beli baju kale2 dlu ni hehe

Farihah Ahmad said...

oyeke. xpenah aware pulak regime ni. bole cuba la kan. tak mudarat pom.

Anonymous said...

Vous avez de bons points il, c'est pourquoi j'aime toujours verifier votre blog, Il semble que vous etes un expert dans ce domaine. maintenir le bon travail, Mon ami recommander votre blog.

Mon francais n'est pas tres bon, je suis de l'Allemagne.

Mon blog:
Regroupement De Credit ou Rachat de Credit interdit bancaire

SWEETSYAZA said...

imbobo : hahaha cepat2!!! kembalikan aura dlm diri mu ewahhh..

farihah : tu la kann..my mama selaluuu soh pki ikot warna..kasik ongg...

jontrabel said...

Awk, sy nk trylh

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

dislike hari ahad.
tak suke hitam :(

cik arnab said...

lau cik arnab.. kadang2 ikut gak warna ni, tp kdg2 mintak pendapat anak murid nak pakai kaler aper baju untk seminggu..hehe.. kadang2 duk depan pintu almari tu dekat 20 minit sbb xtau nak pakai baju kaler per..hehehe

Encik Marzuki said...

saya suka warna biru dan merah saja. hehe.

Nysa Blurp ! said...

Nak try :) Thank 4 information :D

C's stuff said...

ahaa ,
baju warna-warni nk pakai hari pe ?
hee :)

HARITH ISKANDAR said...

ooo thanks..sharing is caring :)

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com