Monday, July 11, 2011

Trek Bloggeriti Hujung Minggu

 Smart tak? Trek Bloggeriti..pehh, memang sesuka liver aku kan dengan siap meng'edit' bagai..
Orait people, weekend kali ni moh kita menge'trek' si blogger yang berpipi tembam dan berdouble chin 5inchi membeli barang dapur di Jusco Bandaraya Melaka.. :'P

 Benda pertama harus di cari, mister potato, mister potato!!! sebut sambil mulut bernyanyi-nyanyian lagu Mister Potato cam dalam iklan tv,ngehehe.
Cukup 4biji, kita ke bahagian agak-agak basah pula..haip-haip! jangan lucah,tolong. ;p

Baik-baikk..lantai licinn. Kang jatuh jangan pandang kakak, kakak memang tak koser nak hulur tangan.. ;p

suka abang Jusco, sebab cik abang Jusco suka bagi 50% diskaun kalau beli udang atau ikan..ngohoho!

Teruja petai papan besau-besau lahabau tidak hah!

Beli roti canai buat cecah dengan kuah kari maggi petang semalam.. cubalah! :'D

Di sebabkan bulan puasa nak dekat, beli bahan-bahan buat kuih raya.
Korang dah??? Aku dahhh... ;p

Ok masa untuk bayar!!! total RM 150++
dari atas nampak macam tak banyak, tapi sebenarnya..amekk kau, penuh tau.
Apa lagi, jom berbelanja di Jusco.. :D

adios!

p/s: terima kasih to photographer Mia Ibrahim

11 comments:

kwazm said...

skunk enko dh rjn updte en?baguihh~

SWEETSYAZA said...

memang...dari ko tuh?asyik mengomen entri aku je,tapi url tak pernah kasi yang betul. semua tak betul..
pehal?

zuwaidah said...

kak zu suka shopping di Jusco. Jusco Melaka yang best sekali, pernah 2 kali ke situ. rasa mcm nak pindah sana jadi org melaka lak...bolehh????

GiP@m a.k.a H@iQal said...

HUHU...wt cleareance lg ...best nye wt cleareance...tol x? x yh nk pening2

SWEETSYAZA said...

kak zu : wahhh silakan,silakannnn..... ;p

haikal : hadoiii...dia dah mula dahh... :D

ShErA said...

sm bnyk mcm shera shopping brg dapur je.. mesti penuh troli.. stok utk sebulan... hehe

hamzah ian said...

nak masak pe ni?? hehe

lynda salim said...

mak aii ,, beli barang dapur .. haha

SWEETSYAZA said...

shera : hahha yela tu..

hamzah ian : time nih nak masak sambal udang petai kotttt...

lynda : eheheh..biasalah pompannn ;p

[sutera kasih] said...

awalnya beli bahan2 kek hehe

SWEETSYAZA said...

tu la.. sediakan payung sebelum hujan..hek3

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com