Sunday, October 16, 2011

Bila Blog Bertukar Kulit Dengan Ular, eheh!

Aku nak buat pengakuan eksklusif, pengakuan ni tak pernah lagi terpampang di mana-mana blog ya. Baik Oh Bulan, Oh Artis, Oh Yeker apatah lagi Oh Em Ji, Sebenarnya sejak pengembalian aku dalam dunia blogger pada bulan September lagi aku nak buat pembaharuan dalam blog aku ni, korang tahu? Oh sudah tentulah korang tak tahu, kerana aku pun tak pernah bagi tahu, dan korang pun memang jenis malas nak ambil tahu lagi-lagi pasal akukan. Fine!

Pada sesiapa yang jenis concern dengan blog aku ni, mungkin bagi korang tak surprise apa-apa pun. Yelah dah masuk empat enam kali dok kuar masuk kuar masuk blog hampeh aku ni. Pada yang pestimee, atau lama tak jengukk blog aku ni, semua jangan seteresss lagi histeria bila time bukak blog ni, tetiba wajah berubah dan terus menjerit 'ohmaiigodd' berulang-ulang kali. Sabar kak, sabar abangg..anda masih lagi di jalan yang benar cuma ada penambahbaikan pada laluan jalan kaki di sebelah kiri, masehh.

Walaupun ni dah dikira lambat, pedehal? ni blog haku, takesahlah nak rasmi bebila kan?huekhuek. So mari dekat, mari dekatt dengan ini secara rasminya, aku rasmikanlah blog aku ni :') Tagline blog masih sama:

"Biar tak cantik asalkan sweet"

Oh untuk makluman semua, itu tagline sedar diri ya. Kalau ikutkan nafsu bergelora haku nih, nak je aku letak tagline tak sedar diri macam ni:

"Biar orang cakap tak cantik, asalkan kita rasa diri kita ni cantik"

Tapi nanti mengundang perasaan yang tidak enak pulakk bagi sesiapa yang datang ke blog ni. Dahlah blog hampeh, perasan cantik pulak tuh. Kau pikir kau FL? Hanis Zalikha? Irine Nadia? Nurul Ain Abd Salam? Nurulbadiah Lai? Haa sapa lagi? Kau kasik tahu aku nama depa? Biar aku edit balik entri ni, kasik list blogger-blogger yang ngetop tuh.


Kalau ikutkan perasaan rendah diri lagi sedar diri aku ni, aku jenis tak suka tukar template. Tapi pasal template melambangkan jiwa bangsa, ececeh! Bukan-bukan, template melambangkan tagline, nak tak nak aku terpaksa terkial-kial carikk warna dan template macam mana kasikk template tu melambangkan tagline. So sebab tu before this aku kekalkan warna soft + hot pink pada blog haku, konon segandingan dengan tagline blog konon-konon ala-ala sweet gitu. Euw? :D

So template blog aku ni korang akan tengok satu dalam sejuta,ececehh.. Pasal template ni memang khas di buat oleh blogger yang bernama Azhafizah. Aku pernah uar-uarkan pasal beliau sebelum ni. Jadi tangan kanan pegang tetikus sila rajin right clik SINI! Beliau memang boleh dikategorikan pro-pro lah bab-bab design blog. Pasal tu blog beliau cantik :)

So korang bolehlah menempah blog kepada beliau kerana air tangan beliau sangat kreatif lagi inovatif. Sure-surelah kau akan berpuas hati macam aku. Macam aku terlebih puas hati pasal depa edit blog aku tanpa mengambil bayaran sesen pun, syukur alhamdulillah. Kira sponsor lah ni. Oh aku bukan Irine Nadia ya untuk beliau sponsor-sponsor,hekhekhek. Dapat apa je kalau beliau sponsor aku? Dahlah aku tak pemes, :') Ni pasal aku menang 1st prize contest beliau haritu, so beliau design blog aku sebagai hadiah. Alhamdulillah..

If nak dapat design blog free-free macam aku, satu je pesan aku, USAHA,BODEK,TAWAKAL,ngehehe. Tak-tak tipu je. Korang usahalah sehabis mungkin, pastuh jangan berharap sangat menang. Kompem dapat! :D Tips ni, tips ni..take note cepat! ;p


adios!


7 comments:

sYafIk-wAy said...

wahhhh dah berubah , menarik !

Azhafizah[フィザ] said...

yg penting kene ikhlas..baru berhasil..hehee >.<

Fane Davis said...

memang cantik pun..apa salahnyer..hheheh..

Mario said...

nmpk kemas template ni...

Farihah Ahmad said...

seriyesly, suwit gila kulit yuuuuuu!!!!!

cik.mila said...

waaa..cantik ur blog..very sweet pink ^_^

NOOR FATIN said...

memang cun la!! hik3

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com