Tuesday, December 20, 2011

EasyASB RHB , Invest Your Future The Easy Way, Ececeh.. :P

FYI, di kala usia aku baru mencecah 21 tahun pada 27 November lalu aku sudah melakukan investment yang cukup besar dalam diri aku. I already made an appointment dengan agen RHB last week di Jusco Bandaraya Melaka di RHB Center Aras 1 bersebelahan dengan Kedai Buku Popular. ASB, yes i'm talking about Easy ASB. Easy ASB lah yang membuka mata, melebarkan cuping telinga, sekaligus mengembangkan lubang hidung aku yang pesek ini untuk turus serta buat investment ini.

Haipp! Jangan tanya aku apakah itu Easy ASB RHB, karena aku tidak bisa menjelaskannya lebih detail, wah gituu. Lagipun aku tak berapa menahu sangat, ni pun atas galakan mama dan babah tidak ku lupa incik Haiqal,eheks. Tapi yang penting, yang aku tahu dan yang jelas ASB loan is better dari simpan sendiri. Yes, i admit it coz sampai la ni aku cukup kecewa bila remind balik RM 500 yang aku dok menabung dari kecikk sampai ke besauu, namun sejak masuk universitilah membuatkan RM500 itu hilang sekelip mata, Boros!!! So, atleast dengan Easy ASB ni, aku dapat menabung secara terpaksa, part paling best kau dapat kad debit VISA RHB yang cute cam kat atas.ngehehehe! :')

Setakat ni, aku hanya mampu amek yang RM 20K, memandangkan gaji aku ni tidaklah seberapa,ceh! Tapi insya Allah, if murah rezeki aku amek yang higher lagi sebab orang kata lagi tinggi lagi banyak dapat. Jangan pulak terasa diri semacam terpukul untuk amek lagi higher ya, chillax la..sebab benda ni bergantung pada pendapatan kita untuk bayar faedah tiap bulan.

So, for those yang masih belum buat EasyASB, start your investment thru EasyASB Financing now..ecehh nampak nauu aku mengopy ayat EasyASB, ahaha. For registration, tidak perlu bawa apa-apa, hanya bawak MyKad saja ke kaunter EasyRHB. Lagi satu, bila dah kayoo banyak duit kumpol dalam ASB, jangan lupa tunaikan tanggungjawab pada diri bayauu zakat pendapatan eah. Kasik berkat sikit duit tu. :D


Di sertakan sekali link utk dikau mengenali apa itu EasyASB RHB.
adios!



p/s: hari tu time lalu kat MelakaRaya, mata terpaku tengok banner promo Kad Debit Hongleong Bank gambar Hello Kitty okehh.. comel gila! nak buattt... =.=

3 comments:

GiP@m a.k.a H@iQal said...

wahhhhh...hebak la hakak nie.....t dh tua2 leh shopping sakan2...huhu

Fuz said...

aku masuk dua. Public & maybank.haha. tamak.

.NURUL AIN RIDZWAN. said...

ade buat jgk neh, hope asb interest naek terusssssssss ! :DDD

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com