Monday, January 30, 2012

Zain Saidin Tak Benarkan Rozita Che Wan Bersalam Dengan Peminat?

For those yang tinggal di area Shah Alam dan sekitar-sekitarnya jangan nak bohonglah kann, kau-kau peminat novel-novel cintan cintun mesti muka kau yang datang dulu dekat Karnival Karangkraf dengan perasaan eksaitednya kan. Pastu bila sampai terus frust sebab tak ada parking. Tapi peminat novel punya pasal, nak-nak pulak misi utama kau nak borong novel habis habisan hari tu, tak dapat parking kau pun mulalah buat-buat tak ada sifat berperikemanusiaan dengan mempertaruhkan tayar kereta kau yang bajet macam tayar 4x4 naik atas bahu jalan yang berumput tak berapa nak karpet kat tetengah jalan tu, kann. Betul tak-betul tak?Ngehehe.

Tapi seriously karnival Karangkraf kali ni memang superbb! Kau bayangkan, aku dan incik Haiqal siap boleh patah balik rumah lagi kat Seksyen 2 nak hamekk kamera dslr. Tapi time tu, tak tahu apa motif tapi jujur hati seakan memberontak nak suruh jugak balik rumah amek kamera. Okay rupanya time kitorang sampai senja-senja nak malam tu, ada banyak artis yang hadir pada malam tu. Selepas meronda-ronda, apa lagi hakakk terus ajak incik Haiqal dok tepi palang-palang yang ada laluan karpet merah tetengah tu. Faham tak? Ala, macam kau tengok acara sebelum AJL atau ABPH berlangsung, kan retiss-retiss ada lalu kat karpet merah? Then, peminat-peminat fanatik dorang mula jadi batak dok terjerit-jerit panggil. Haa, camtula,dan ya akulah si batak yang malang tu..kehkeh.

Rambut sama, how sweett.. anyonyoo :)

Akim kita jangan curikk hehh, ihihiks!
So, dengan kamera dslr yang sudah lama ready di tangan maka tak putus-putuslah aku snap-snapp gambar depa. Hokeh, yang tak bestnya bila jadi photographer tak bertauliah ni, bila kau dah tangkap kau pasti 100% takkan sempat nak bersalam dengan retiss-retiss ni hokehh, serious tak tipu. Tapi-tapiii..kategori retis yang baik lagi budiman lagi hensem buat hakakk kau tak tido malam ni ialah Akim!!! Sebab dia tak jalan laju, bila cakap dengan dia nak tangkap gambar dia pandang kamera dan paling best sempat salam tangan dia..anyonyo! *winkkwinkk.

Back to the story, haperr nih cerita pasal Akim pulak, haip-haip! Ok, dengar cerita most of Rozita Che Wan's fans agak hampalah jugak malam tu. Coz, ni bukan hakakk ya cakap ya, sebab hakakk sibuk snap gambar jadi tak berapa nak alert sangat apa yang peminat-peminat dok rasa time nak bersalam. Tapi dalah dengar desas desus peminat merungut time depa ramai-ramai panggil Cik Ta nak bersalam, tiba-tiba abang Zain Saidin hensem yang tengah dok bersalam dengan peminat-peminat ni kata "Tak payah salam-salam,jalan je," Haa, lebih kurang gitulah ayat dia. Tapi tak tahulah betul atau tidak, mungkin peminat tu salah dengar kott. Tapi as peminat, mestilah peminat eksaited dan nak bersalam dengan retiss kesayangan mereka kann. Macam incik Haiqal konon cakap tangan beliau 'gold hand', tapi last-last terpaksa akur bila Rozita Che Wan je dia tak dapat salam.

Apa-apa pun, benda dah jadi so biarlah terjadi. Tak dapat salam sorang, yang lain ada kan? Meh la tengok sapa lagi yang datang lagi malam tu..


Adios!


klik LIKE if SUKA, KOMEN if TAK SUKA :)

6 comments:

Farihah Ahmad said...

noob sungguh sbb aku taktau.





*ramai gila artis mai...

Farah Hanis said...

nasib baik akim tu lagi muda dari saya.kalau takkkkk.. hahaha

cik lolipop said...

wahh...bertuah kau jah....=P

Lady Shana Sweet said...

untungla... huhuhu

nifi2408 said...

Whoaa. Ramainya artis. Jealous tetiba. :D

frogos said...

naper halim othman buat rambut mcm tu..?x elok langsung..

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com