Friday, June 8, 2012

Mahasiswa Cederakan Polis di Bersih3.0 Digantung

Dah lama tak tengok wajah dia? Kau rindu dia? Meh aku habak maii pagi tadi aku tengok dia tak camni ghuper dia, dah berjambang penuh tak hensem pun lagipun da kawen, rejek-rejek! :D


Blog aku ni bukan blog politik senornya. Tapi benda dah berlaku depan mata dekat bangunan opis sendirikan, nak tak nak nak update jugak! Hahaha.

Seperti seluruh UiTM tahu bahawa hari ini merupakan hari perbicaraan tatatertib mahasiswa yang sepak salah seorang anggota polis di perhimpunan Bersih 3.0. Perbicaraan tu dibuat di Bangunan Budisiswa. Wah,kenapa macam sekema je ayat aku ni. Macam wartawan pun ada,huekhuek. Chill-chill okay.


Polis bersepah-sepah, maaf gambar Khalid Ismath tak sempat aku tangkap. Aku tak tahu kenapa aku tak tertangkap gambar dia,huekhuek.

So pagi ini, macam biasa pergi kerja, park kereta belakang Budisiswa. Tapi bangunan Budisiswa berlainan pada hari ini sebabnya penuh polis. Time aku nak naik tangga dalam Budisiswa tadi pun, dorang dah start berkumpul dan ketua dah bagi arahan untuk sekat mana-mana pelajar yang cuba datang masuk ke Bangunan Budisiswa. Walaupun aku pergi tandas seperti biasa tadi untuk membuang air pada waktu pagi, berlegar-legar mencari publisiti tinggihan dan seterusnya memasak air di pantri tapi aku kadang-kadang terasa macam duduk dalam tahanan pun ada. Oh,apakah? :D

Mahasiswa yang bernama Khalid Ismath tu datang pada pukul 9, tapi pukul 9.30 baru muncul. Haish, tak ontime betul. Bersarungkan coat coklat beige dan seluar nada warna yang sama dia berjalan megah di iringi isteri dia.Tapi megah tak megah sangatlah, biasa-biasa saja dia jalan. Siap boleh senyum sensalam lagi. Pepandai je haku tokok tambah,marah kang lak penyokong dia ;p

Tapi aku tak dapat ikuti perkembangan dia lebih details tadi meskipun kamar bicara dia selevel dengan opis aku, pasal harini aku half day. Tskk, malaslah sebab aku tengok orang pun makin ramai cuba menerjah masuk bangunan opis, so tak apalah aku halfday dulu ya gi mekap 3 budak student masscomm petang ni..huekhuek.

Tadi pun time keluar, kereta punyalah sesak berasak-asak masuk dalam UiTM. Serious aku tak tahu apa yang best budak si Khalid Ismath tu. Even aku half day petang ni, tapi tadi baru dapat tahu,dia digantung semester dan tidak diberhentikan. Final exam this semester pun dia tak amek. Yelah,aku tak tahulah kalau dia amek jugak exam semester ni, mana sempat baca buku kot kalau asyik buat demo je, :D


adios!



LIKE if SUKA, KOMEN if TAK SUKA :)

3 comments:

diya said...

oh. patutla pagi jumaat tu nak pegi kelas sampai kene pusing pintu depan sek 2. pintu sek 7 tutup. patut 5 minit boleh sampai kelas, smp berminit minit jadinya. =='

SWEETSYAZA said...

hehehe. yeke, biasalah..uitm takot kott apa2 berlaku. so depa nak selamat tutup pintu belakang,huhu. sibek pintu sebelah hotel uitm tak tutup ;)

diera_nadiera ulalaaa~ said...

diera ♥ blog nih.. :) comels sgt cam owner nya!

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com