Monday, June 4, 2012

MZK2DSK : Belon Tiup Guna Seteroo!

MZK2DSK is stand for Masa Zaman Kanak-Kanak Dulu Saya Suka. Sambungan dari part pertama,hehehe. Tak jemu-jemu nih imbau kenangan time kekecik dulu.

Perkenalkan, belon tiup guna seterooo! Dulu time kekecik suka gila menda alah ni. Senang je nak tiup belon nih, first kau lekatkan isi tiub pada hujung seteroo yang dia kasik sekali. Pastu tiup jelah. Tapi tips time kekecik dulu, before tiup kau masuk dlm mulut kasik bentukkan getah belon tu biar cantik bila tiup. Pastu bila agak-agak dah besau nau kau tiup belon tuh, leh leletop belon tu guna mulut ;)


Ingat lagi tak? Selalu dapat benda alah ni kalau kau beli kopok menda tah yang seposen satu tuh.

Tapi time nak meningkat remaja, dia dah jual dalam pelestik camgini. Tigaposen satu tak silap.

Serious aku tak tahu lagi kewujudan menda alah ni samada wujud lagi atau tak. Hmm, perasaan untuk singgah sebentar kat kedai apek biru sudah mula menular dalam diri ni. Kedai apek biru tu popular time aku sekolah dulu. Semua budak yang kekonon kalau nak nampak lagi up dari kawan-kawan dorang akan singgah kedai apek biru ni nak tinjau ada tak mainan baru. Kalau kau budak alor gajah kau tahulah :D


Jumpa next MZK2DSK!
adios!




LIKE if SUKA, KOMEN if TAK SUKA ;)

No comments:

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com