Monday, August 27, 2012

Aku Pembaca Setia Blog Kepada Blogger Dott.. Dott.. Dott..

Terlebih dahulu nak minta maaf kepada empunya empat wajah di atas dan blogger di bawah kerana memiliki gambar kalian tanpa kebenaran. Saya tahu saya salah, hukumlah saya-hukumlah saya! Hahaha. Dah-dah tanak main-main. Ok,tiap blogger mesti akan ada satu perasaan suka baca blog blogger lain. Tak kiralah niat dia suka tu untuk mengikut cara blogger tu ke, atau untuk saja-saja. Macam blogger perempuan opkos depa tak habih-habih Fatin Liyana, Irine Nadia, Yuyu Zulaikha, Lyssa Fazureen, dll. Macam tu jugak aku. Tapi, blogger yang aku minat ni tak pemes macam nama-nama yang aku sebut kat atas tuh, tapi bagi aku dia tetap pemes! Ececeh..bodek-bodek. Hai kak Zetty! Haha, tiba-tibaaa... :D

Ya, blogger tu nama dia Zetty. Atau nama populer dia ChentaZetty. Kak Zetty nilah empunya kepada Blog Mrs.VIP. Memang VIP aku cakap kau, kalau tak takkan sampai aku pun minat baca blog dia. Seriously aku tak tahu apesal aku minat sangat blog dia. Nak kata dia trendsitter, aku tak ada pulak nak ngikot-ngikot cara dia pakai, shawl jenama apa dia guna, rantai emas apa dia beli..haha. Tapi yang aku tahu, aku terjumpa blog dia time aku search petua kemenda ntah kat gugell, masa tu hermm pada sekitar tahun 2010 dan sekalik gugell keluarkan blog dia. Woii kantoii woii syazaa carik petua kat tenet!! Malu-malu! xD

Dari situlah aku jumpa blog kak Zetty dan mula jatuh hati. Tapi time tuh kau jangan memain, bukan blog dia je ranggi, dia pun ranggi semacam aku habak kau, hahaa..kak Zetty, tersengih sensorang nampak? Teringat zaman bujang lettew..hihik. Bayangkan aku punyalah mengikuti blog dia dari zaman dia bujang belum berhijab pahtuh bercinta putuih cinta pahtuh bertunang pahtuh dah start berhijab pahtuh kawen pulak dengan incik Sharoo sampailah dapat baby hiris sepiyohh yang comel gedebus-gedebus tuh. Serious macam telenovela,hihik. Eh aku ni citer kemain gebang lagi kan. Haa..eksaited nih-eksaited nih.


Tapi serious aku suka blog dia pasal blog dia santai sangat. Bahasa blog dia pun spontan klakau gitu. Bahasa yang tak dibuat-buat dan tak ditiru dari mana-mana media cetak mahupun elektronik. Dan- kak Zetty suka ngupdate blog walau apa jua situasi dia pada ketika itu, kalau ngupdate lagi berapa jam nak nikah aku boleh terima lagi, ni lagi berapa jam nak lahirkan anak sulung pun boleh ngupdate blog lagi. Time berpantang pun ngupdate lagi, fuhhh hebat-hebat. :)

So, to kak Chenta Zetty yang mungkinlah kan baca entri ni, peliss jangan nangis sebab terlebih terharu..ngehehe. Teruskan usaha murni menulis blog walau apa jua keadaan macam sebelum nih. Walaupun akak sekarang dah terlebih comey kerana lahirkan baby hiriss sepiyohh, tapi kita tetap minat baca blog akak! Cehh kipas lagi-kipas lagi.. :D

Cakap pasal pembaca setia blog nih, masheh tu blogger Boni Kacak sebab hari ini dengan berani pengsannya telah ngeluarkan statement bahawa beliau pembaca setia blog sweetsyazaa.blogspot.com. Tak kenal sapa beliau? Eh rugi,beliau makin meningkat naik kott dalam duniablogger ni. Baik kenal beliau cepat-cepat sebelum beliau meninggi diri di kemudian hari. Maka disebabkan statement beliau yang berani pengsan itu, jap gi nak transfer duitraya rm5 kat akaun Maybank beliau...haha gila! :D


adios!




LIKE if SUKA, KOMEN if TAK SUKA ;)

6 comments:

boni kacak said...

hahahahahaa.. malu I(blushing2 pipi sambil menutup muka).

heh heh, ingat tau nombor maybank saya tu..hehehe ;P

raya ni datang le ke rumah.

eh, macam terbanyak pulak komen. hahahaha..

pasni nak datang lagi blog ni.hehe

SWEETSYAZA said...

haha tak habih2 dengan bank ghimau dia tu, yela.. dtg rumah mcm la tahu rumah kat mana. eh boni, pon dtg la rumah dekat kat Melaka jewppp.. :D

boni kacak said...

nak kena bawak tujuh dulang hati nyamuk tak?hahahaha

Nurlyla said...

oit.. gua pun mau lh rm5.. haha .. jeles2 lah sama boni si kacak ni

ikaa said...

wahhh terbaik boni :)

mrs chenta said...

aaarrrr dah dapat baca betol2. gigih tau pinjam lappy bapakku nak bukak belog semata.ahahahhahah tq cyg/muahhhh muahhhh

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com