Friday, September 28, 2012

Review Filem : BAIT!!!

Aku rasa macam dah terlalu lambat nak cakap pasal filem ni dan rata-rata antara korang mesti sudah pi tengok filem ni kan? Tapi tak apalah, aku nak kasi share sama orang yang baru nak pi tengok wayang pada hujung minggu ni. Agak-agak tak tahu nak tengok cerita apa, marilah sama-sama terkejut-terkejutkan diri tengok cerita BAIT ni. Ok, aku review hari ini pasal aku baru tengok malam tadi kat Space U8. Ala, tempat tak ramai orang tu. Tapi sangat best kalau takat datang nak tengok wayang dan main bowling kat tempat Shalin Zulkifli tu sebab baru lagi..heh

Nampak dia punya tajuk filem macam ala-ala perkataan Melayu je sebab mesti kau terus terfikir kabait kan? Hamboii sesuka hati kau sahaja pikir benda kabait tuh, kau silap wehh, cerita ni memang best. Sumpah kau akan terkejut-terkejut punya. Dari iklan sebelum start cerita BAIT ni sampailah dah start kau mesti akan terkejut-terkejut je. Nak-nak dia pi tayangkan trailer Paranormal Activity 4, lagilah aku menjerit-jerit siap melatah-latah bagai..itu memang memalukan ==". Ya aku melatah, sampai incik Haiqal tersengih-sengih siap suruh aku diam lagi, :"D

Ending? eh kau ni kata nak tengok movie time dating? Hah nanti tengok BAIT kau sendiri tahulah apa ending dia. Mentang-mentang sebelum ni aku punya review filem siap citer ending, hamboii kali ni nak tahu jugak ending dia heh? Nanti kalo cerita kat sini kompemlah tak suprise kannn... Apa-apa pun cerita ni still nampak real dan suspen even GCI dia tak seperti citer Hollywood-Hollywood yang lain. Tapi okaylah if nak dibandingkan dengan GCI cerita Impak Maksima kan..haha. Tapi if nak dibandingkan dengan cerita Hikayat Merong Mahawangsa, aku rasa HMM dia punya GCI lagi terboikk kot... :)


adios!




LIKE if SUKA, KOMEN if TAK SUKA ;)

3 comments:

Ammelia Yusoff said...

saya dah tengok. best2 :)

boni kacak said...

ramai ni yang cakap best ni..adoi..bila ntah dapat tgk ni..

Sanji Ngatmi said...

ni jaws apa lak .. dah berapa season citer jaws .. piranha dah tak boleh tgk budak2 .. byk sgt scene 18sx ..

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com