Monday, September 3, 2012

Saya Sayang Mereka Meskipun Mereka Pembuli dan Pembodek Yang Hebat!

I always wanted to up an entry about my siblings but I just do not know where to start..hewhew. So basically, you guys have already informed that I have three siblings and I'm the eldest one. No kakak no abang. Ya, yang paling untung adik perempuankuh Mia, dia serba serbi cukup bertuah kerana dia mempunyai ibu yang comel dan bapa yang hensem di samping mempunyai seorang kakak yang sangat sweet dan abang fotografer yang sangat nakal dan agak ensem. Eh mana aku tahu dia bertuah atau pun tak dapat kakak dia yang sangat sweet ni? Sedangkan aku tak tanya dia lagi samada dia bertuah atau tidak dapat kakak macam aku ni. ;P

Entri ni sebenarnya sedikit sebanyak dipengaruhi oleh SMS dan panggilan dari kedua-dua adik aku. Bayangkan, tak sampai satu jam aku sampai di Shah Alam semalam setelah dua minggu bercuti secara gonjeng-gonjengan Mia dah start call dan Iwan dah SMS. Jangan jeles, cuti aku dah terlebih sudah dan time nilah nak guna habis-habisan! So baki cuti tinggal 8 hari cukup untuk hari raya haji dan cuti hujung tahun..ngahaha.

FYI, me n my sista suka kongsi baju, brooch, aksesori, baju and so on.
Kami juga berkongsi lelaki yang sama..bhahaha!

Berbalik dari cerita tadi, sorang dah call guna telefon mama cakap rindu. "Adik sebenarnya tak rindu, tapi tadi time masuk bilik tiba-tiba rasa senyap je. Baru teringat along tak ada dah balik Shah Alamm..kerjalah kat Melaka cepat-cepat." Dengar suara dari seorang adik bongsu yg sangat mengada yang berumur 17tahun membuatkan hati kakak yang sulung ni jadi sebak tapi ku tahan-tahan jua..ececeh. Sekaligus membuatkan aku akan terus teringat dia meskipun sedang bekerja. Haa..ni tak suka nih tak pokus bekerja, haip-haip tamoh!

 Adik fotografer yang semakin meningkat usia dan semakin kurus!
Setereesssssssssss!!!

Adik lelaki? Jangan cakaplah walaupun sebak tapi aku selalu tertipu dengan kata-kata terakhir beliau dalam SMS. "Alongg, dah sampai Shah Alam ke? Jangan sedih2 tau, nanti Iwan turun Shah Alam ok". Hari Rabu ni dah nak setahun aku kerja kat Shah Alam, tapi sampai kesudah tak turun-turun gak Shah Alam. Setelah diselidiki baru kutahu itu lah kata-kata untuk memujuk perasaan dan emosi aku. Huh! :D

Gambar tahun lepas. =="

si pembodek dan pembuli saya ==""
Walaupun kami hanya tiga beradik sahaja, but kalau semua ada dalam satu rumah memang kecoh aku cakap. Walaupun masing-masing dah besar, ada yang 22 tahun ada yang 20 tahun dan paling kecik 17 tahun tapi tetapp kau bergusti dekat depan tv dan yang pening kepalanya mama kitorang. Dan mangsa Aku sampai sekarang tak tahu kenapa aku selalu dibuli. Asal aku membuli seorang, seorang lagi akan terus datang dan buli aku. Akhirnya aku ngalah dan dibuli secara terus-terusan sampai sekarang. Nasiblah jadi anak sulung, eh patut anak bongsu yang kena buli. Caner ni? Tskk!

Tapi dalam masa yang sama mereka merupakan pembodek yang hebat jika nak jalan-jalan di Kota Melaka, ceh kota sangat! Sebab mereka tahu bila keluar, aku akan sponsor kereta, makanan, karok dan wayang sekaligus! Dan sekarang ni bila aku taip entri ni barulah aku tahu kenapa dorang beria-ia mintak aku kerja dekat Melaka, fine-fine! Nasib baik along sayang korang! :D


adios!



LIKE if SUKA KOMEN if TAK SUKA

4 comments:

NMH said...

nais entry about siblings! =)

Masmira Masri said...

wahh sweetnye tukang bodek tuh mesti manja kn hahahaa..

jemput singgah
http://myaleo.blogspot.com/2012/08/wedding-preparation-berinai.html

boni kacak said...

hahahahahaha.. macam mana akak boleh kena buli dengan adik2 ni???musyhkil ni..hehehehe

irosia said...

hikhok , baru lepas baca . rinduunyaaa dekat along <3 Balik cepat cepat tau :D

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com