Sunday, October 14, 2012

Hujung Minggu Di Pejabat

ini bukan wanita and puteri umno keh, 
ni sorang pekerja cemerlang sorang pekerja tak cemerlang (aku) haha, gila!
Setelah apa yang berlaku selama ini, maka hujung minggu ini aku gigih datang opis buat pemantauan modul. Eh apa ni? Bukan Syazaa hujung minggu pi mekap orang ke? Demi menjamin masa depan, terpaksa bantutkan sementara pi mekap orang.  Pi mekap masterchef hujung minggu depan pun tak dapat I tell you sebab kena pi Perak. Bukan aku je meraung, senior mekap retis astro pun meraung bila aku tak dapat bersama mereka for next weekend. Yelah,jalankan tugasan hakiki itu lebih penting sebelum kau ditendang keluar oleh mereka yang berada di atas yang lebih kejam asyik dengar sebelah pihak sahaja.

 Borang yang harus diedarkan pada setiap fakulti

Tengok? Gigih tak gigih? Pantau fakulti pada pagi Sabtu, n time nih baru balik dari Melaka okeh!
Balik Melaka petang Jumaat, pagi Sabtu balik Shah Alam semula demi menjalankan tanggungjawab.

Tapi tak apa, mak tetap senyum dan redha dengan ujian yang diberi.  Walaupun sedih sebab terpaksa pass makeup job pada mekap-mekap retis lain, tapi tak apalah. Mana tahu dugaan besar akan dibalas dengan hikmah yang agak besar jugak dalam bidang mekap? Huishh, amin-amin!  Ingatan pada korang, yang kekonon part time jadi pelakon ke, model ke, penjual burger ke, ingat! Jalankan tanggungjawab yang penting dulu. Sedar sikit kau tu balachiiiii organisasi!!!! 

Pada yang dengki tu, bawak tobatlah.  Jangan nak mendengki sampai nak tabur pasir dalam periuk nasi orang, tak baik kau tahu.  Walaupun aku dari luar jelas nampak tak baik, tapi aku tak jahat nak tabur pasir kat periuk nasi orang. Tak macam kau, muka baik tapi perangai masya Allah. Orang macam kau inilah kena dijauhkan. Simpang malaikat 44! Mintak simpanglah makkkkk....


adios!




LIKE if SUKA, KOMEN if TAK SUKA

1 comment:

boni kacak said...

siapalah yang tergamak nak kacau periuk nasi awak tu? orang2 macam ni tak diberkati rezekinya...

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com