Tuesday, February 5, 2013

Review Filem : Hansel & Gretel Witch Hunters

Siapa dah tengok cerita ni? Ofkoslah kau dah tengokkan? Aku je yang terkedek-kedek belum melihatnya lagi pun. OMG sumpah nak tengok lagi sekali sampai hari tu keluar dari wayang then tiba-tiba timbul idea tak masuk akal cakap dengan adik macam ni "Adik, jom kita beli tiket lagi dan tengok citer ni lagi nak? Duit along banyak lagi." LOL!!! Ayat nak meyakinkan seorang adik. Peh gila kau mana tak aku cakap macam tu? Sebab cerita ni best! Dibintangi oleh aktor yang sangat handsome dan aktres yang sangat cantik dengan cerita yang menarik memang bestlah kan. Ingat lagi mula-mula decide nak tengok cerita apa, aku ingat macam cerita James Bond..LOLOLOLLLL!

Cerita dia mengenai sepasang adik beradik yang ditinggalkan oleh mak ayah dorang di dalam hutan. On that time dorang tak tau apa motif mak ayah dorang tinggalkan dorang dalam hutan, dorang mula meredah dalam hutan sampai terjumpa satu buah rumah gula-gula yang sebenarnya dihuni oleh ahli sihir jahat. Bermula dari situlah sepasang adik beradik ni dikenali kerana dapat menewaskan ahli sihir jahat rumah gula-gula itu. Dan dorang pun terus menjadi pemburu ahli sihir sehinggalah pada suatu hari dorang akhirnya mengetahui cerita sebenar mengapa mak ayah dorang tinggalkan dorang dalam hutan. Wah, ni sinopsis menurut aku tau. Pepaham sendiri.

Tapi serious best sampai sekarang aku tak tahu cerita tu best ke atau pun yang membestkan cerita tu aktor dan aktress tu? Hewhewheww. So pada yang terkial-kial tak tahu nak tengok cerita apa, tengoklah cerita ni. Memang superbbb, sumpah memang lepas ni nak tengok lagi. Pada yang dah tengok, sadap. Hahaha.


adios!


LIKE if NAK BF MACAM JEREMY RENNER! :D

2 comments:

ejulz said...

cam menarik je cite ni.. :)

Azhafizah Md Nor said...

Belum tengok lagi.bestla syaza dah tengok dah kan.thanks for review.

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com