Sunday, March 17, 2013

Baby Si Kucing Tingkap

Kalau masih ingat si Baby yang pernah aku ceritakan pada entri-entri yang lepas, ya Alhamdulillah sekarang usia Baby sudah membesar dengan jayanya dengan usia menjangkau 7 bulan.  Perangai jangan cakap. Agresif, manja, garang tak menentu dan aku pun tak faham kadang-kadang dengan hangen dia tu. Umur baru 7 bulan sudah melampau kerana kerap bertukar gelang. Kalau perasan dulu gelang dia kaler biru, tengok kali ni kaler merah, dan sekarang dia mempunyai tiga koleksi gelang. Oh memang gedik.  Makanan pun begitu, nak makan Smartheart memanjang. Bila bagi Whiskas, kemain menjeling buat tak tahu dan berlalu begitu sahaja. Friskies? Oh cubalah bagi dia Friskies, pasti dia akan datang dekat kau dan terus bertanya "makanan apa ini?" dengan bahasa pelat slang kucingnya. Hahaha.

Kalau nak tahu, satu sifat Baby adalah dia suka duduk kat tingkap. If balik rumah Muar, memang sedaplah kan duduk kat tepi tingkap sambil melihat kehijauan sawah. Tapi if rumah Melaka, duduk tepi tingkap tengok belakang rumah melihat kehijauan semak samun, err macam pelik tapi itu pun dia jadi. Meskipun cerewet tapi terselit juga sifat yang begitu merendah diri dan jenis tak kisah dalam diri kucing aku ni. LOLOLLL!

Di bawah sekeping empat gambar Baby buat tatapan uncle-uncle dan auntie-auntie yang merindui Baby, miahahaha xD







adios!


LIKE if SUKA, KOMEN if TAK SUKA ;)

3 comments:

Aina Sofea said...

eh , eh ... comelnyaa kucing tuhh . alahai , baby ! :p

::thexieza:: said...

gebunyeeee baby..miawwwww! :D

fiza saiza said...

Kat rumah saya banyak kucing sbb mama saya suka bela kucing..
Malangnya saya xsuka kucing...
jika kucing datang dekat ngn saya pasti saya lari xpun saya halau kucing tuh jauh dari saya...hehee

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com