Wednesday, June 19, 2013

Segmen 5 Benda Orang Tak Tahu Mengenai Anda

Ini entri yang sudah siap-siap dischedulekan, harap maklomm! Segmen ni sebenarnya dah dapat lama tapi baru hari ini dipublish secara autonya oleh incik blogger. Oh aku pun lupa siapa pengetagg segmen ni,hahaha.  Oh, nie la..dak Aina blogger comel yang tag aku. 

Memandangkan aku memang ketandusan idea dalam mencipta satu entri gebang so aku merajinkan diri jawab segmen ini sebelum bercuti travel sensorang agar tidaklah nampak blog aku bersawang gituuu. Plus kau tengok ajelah dia punya banner segmen, macam scary-scary gituu..kaler hitam,putih,merah macam paranormal pun hader, bukankah ia menarik perhatian untuk kita bersama-sama mejawab segmen ini? Miehehe.

Syarat segmen
- Sila jawab dengan jujur, tak mahu rekacipta
- Gunakan ayat permulaan "Orang tak tahu aku..."
- Tag 3 orang

Berikut merupakan 10 Benda Orang Tak Tahu Mengenai Aku

- Orang tak tahu aku suka travel sorang-sorang, dalam erti kata lain suka bercuti sorang-sorang. Setakat ini termasuk hari ini baru dua tempat aku pergi; Sarawak n Pahang hahha itu pun naik kereta sendiri. Teringin jugak nak cuba public transport tapi belum ada keberanian di situ..tapi kapal terbang pernahlah, gila kau pergi Sarawak naik kereta? N insya Allah hujung tahun ni, i'll travel to Padang Indonesia meet my friend;Yuni :)

- Orang tak tahu aku sebenarnya suka menvolunteerkan diri. Oh bukan volunteer jawab soklan cikgu or pensyarah heh,bukan-bukan. Aku suka volunteer buat kerja-kerja amal kebajikan ni. Aku rasa if Melaka kerap buat program cam gini memang depa akan nampak muka aku jela. Huu suka sangat! Rasa  bila jadi sukarelawan lepas tu dapat tolong orang/haiwan rasa macam satu kepuasan buat diri sendiri. Marilah kita sama-sama masuk IM4U :Da

- Orang tak tahu aku sebenarnya tak suka dicabar. Eh, walaupun I nampak lembut lemah gemalai macam ni uollss tapi I akan buat apa yang uolls pikir I taleh buat tau. Apa yang orang cakap 'kau tak boleh buat' itulah yang aku akan cuba boleh buat. So, jangan cabar kakak hokeh,LoL

- Orang tak tahu sebenarnya aku nak jadi penulis novel bukan jurumekap! #Fact

- Orang tak tahu aku sebenarnya time dekat Shah Alam dulu, time berborak dengan rakan sekerja aku banyak menggunakan perkataan yang tak pernah aku sebut time dekat Melaka seperti; panehhh (panas), malehh (malas), ketehhh (kertas), depa (mereka). Sebutan 'A' bagi depa adalah macam kelapa,kepala bukan sebutan 'A' macam papa/mama.


So itulah antara 5 benda orang tak tahu mengenai aku. So, terkejut tak? Tadelah terkejut sangat kannn... Mengikut blogger yg tag aku ni, sepatutnya aku kena tag blogger lain jawab segmen. Tapi terserahlah..siapa yang baca entri segmen ni dan teringin nak jawab, buat je then cakap aku yang tag korang. Hihi.


adios!


LIKE if SUKA ;)

3 comments:

nuha ahmad said...

saya singgah :)

boni kacak said...

selamat bersegmen tau awak.. dah lama tak singgah ke sini. awak sihat?

Syazaa said...

nuha: thanks singgah awak..

boni: eh boni..buatler sekali.. tau tape, org da popular mana nak jenguk org tak popular..miahahaha. sihat alhamdulillah.

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com