Sunday, January 12, 2014

Terima Kasih!

Disebabkan nak tengok blog ni sentiasa berhupdate so aku sanggup create entri yang bohsan untuk orang baca. Apekesah orang baca ke tak janji entri ni bertarikhkan 2014 sentiasa, LOL. Okay, umum orang tahu aku ni kerja as freelance makeup artist, peh makeup artist kaww..artis mana yang kau dah makeup Syazaa? Haha aigoo mesti lama tak baca dictionary ni kan, bukan ke jurusolek dalam bahasa inggerisnya makeup artist? Haigoo haimaaa haipaaa..yennadeyyennaporinggeyyy xD

Alhamdulillah sebenarnya tahun 2013 sedikit sebanyak membuka ruang rezeki dan peluang kepada bisnes makeup aku untuk berkembang dan terus maju dalam dunia industri solekan yang penuh dengan pancaroba ni. Memang pancaroba, tak caya tanyalah sapa-sapa yang pernah berkawan rapat dengan diri ini, sebelum ini ada sahaja keluhan yang keluar dari mulut ini sampai orang yang berkawan rapat dengan aku tu pun naik give up lalu meninggalkan aku hidup sendirian yang terkial-kial mencari motivasi dan jati diri untuk bertapak dalam dunia yang aku sedang berkecimpung sekarang. Siapakah orang itu? Oh itu bukan persoalannya untuk dalam entri ini hahaha tapi apa-apa pun aku tetap berterima kasih pada orang itu sebab if dia tak buat macam tu, aku pun masih mengeluh sampai sekarang...gitoo kaw. So, kepada awak marilah berkawan dengan saya kembali, saya dah tak mengeluh lagi dah. Bhahaha, gila-gila.

Btw terima kasih kepada teman-teman especially rakan geng ponteng sekolah yang kadang-kadang rajin teman. Tak kiralah baik laki ke perempuan masing-masing sangat rajin meneman bila aku request bahkan tak merungut walau sekali pun..choiii! Gila kaw nak merungut kalau aku dah kasi upah sepulohingget ke tigapulohingget sehari suruh teman dan jadi driver? Itu pun guna kereta dan minyak aku lagi taw, nasib ada yg willing jadi driver if guna kereta depa mahu sampai limapulohingget sehari. Ni pun dah ada yang chopp nak kerja part time pasang pelamin if ada rejeki bukak kedailakan, awal-awal dah mintak gaji sekian-sekian..pehh nasib betul dapat kawans yang memandang benefits semata-mata. =.="

Bawah ni some pictures dengan mereka yg rajin meneman. Sorrylah para habangg bodyguard, takde gambo enkorangg la, nanti next time teman marilah kita berselfie sesama ya. LOL.

Sepupu yg turut menemani diri ini taktala mencari rejeki. ;)

Bella my ex classmate, schoolmate yang sangat kreatip lagi inovatipp yg kdg2 tolong hakak dalam mengubahsuai hiasan kepala pengantin. Pahnih rajin2 ler teman hakak, hakak upkan lagi gaji kaw noks.

Budak belakang tu pun rajin gak meneman kalo time dia rajinla, time tak rajin? Harramm! Sogoklah duit banyak mana punn -.-

Punca gambar: INSTAGRAM
adios!







LIKE if SUKA ENTRI ENTAH APA-APA NI

1 comment:

cik amal said...

wahhh.. ada buat bisnes make up rupanya...

baru berkesempatan nak singgah sini...
amal follow sini
selamat malam...moga dimurahkan rezekii.. aamiiiin..

jemput singgah blog amal

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com