Tuesday, October 31, 2017

Abah & Mama Birthday Hi Tea Celebration

Rasa macam bersalah sangat dengan diri sendiri sebab suka sangat menabur janji pada diri konon nak keep update post itulah post inilah, kesudahnya? Hado? Eh hado lahh ni yang aku post entri ni bukan dikira update ke? Oh yes bukan dikira update tapi baru teringat nak update okay. Itu pun should be thankful dekat dak Edy sebab dia yang meremindkan aku pasal blog suam kuku aku ni. Hahaha gotcha! Dak Edy rajin weh rupanya stalk blog aku yang hidup segan mati tak mahu ni. Well, hai abang! Bini you tengah gigih tulis entri ni semata untuk you baca. You should be proud! Bhahaha. Oh yes minta maaf pada yang drop komen, tak sempat nak approve. Tapi dah approve dah. Mana yang sempat aku jawab, aku jawab. Tak sempat tu sorry ya.

Alright jangan nak bergembira sangat, marilah kita fokus pada tajuk yang satu. Actually, for FYI since dari tahun lepas sebenarnya planning untuk celebrate birthday Abah & Mama di Hotel Mahkota Melaka since yeahh hotel tu je kot bagi aku yang affordable dan makan best.  Yela since Mahkota Hotel baik siap kasi free one kepala if buy 4 kepala, kenapa berkata tidak kepada mereka punya promosi kan? Tapi itulah, kita merancang Allah menentukan. Tak jadi nak celebrate.

Rupanya Allah nak kasi plan baik punya supaya celebrate birthday mereka pada tahun ini. Segala maknenek decor semua aku buat sendiri. Mula ingat nak hire surprise planner, RM150 tak lari okay. Pastu ingatkan nak upah runner untuk just letakkan atas meja, RM30 dia cas. At last fikir,  baik aku datang buat sendiri memandangkan nanti pun memang aku dan dak Edy kena datang awal untuk bayar table. So gigih akak datang awal dengan dak Edy. Lepas bayar table terus kitorang dengan muka tak malu decor meja reservation kitorang punya. Mata yang tengok tak payah cakapla. Tapi, ada aku kisah? Hahaha.

1) Saprah tulis 'Abah & Mama Birthday Hitea Celebration' - 6pcs (FREE print sendiri)
2) White Flowers - 6pcs (RM 10 beli dekat kedai bunga India)
3) White Balloon - 3pcs (RM 9)
4) Kek Birthday - 1kg (RM 20)
5) 6pax Hitea Buffet Mahkota Hotel - RM 170 (from actual total price RM 210, jimat RM 40 camni kena pandai cari kawtim sendiri)

So lumpsum total RM 209. For me, so far Melaka Mahkota Hotel punya foods tak mengecewakan sebab dah banyak kali pergi makan sana. Tak kiralah for breakfast,lunch,  hi tea even iftar memang semua best. So berbaloi dengan harga. Plus kitorang just nak santai-santai celebrate bukan nak makan beria pun. Just nak eratkan silaturrahim dan meraikan ulangtahun. So better we choose hitea untuk celebration :)

Print out this 'saprah' guna printing mama senyap2 masa balik rumah Mama

Gambar Abah Mama ni pun..miahaha


Tarrraaa! Our family in all white themes


No comments:

Copyright © 2011 Reserved to SweetSyaza
Design by Azhafizah.Com